Иран ще продължи да ограничава областите на спазване на задълженията

...
Иран ще продължи да ограничава областите на спазване на задълженията
Коментари Харесай

Рохани в Душанбе: Иран не може да спазва ядреното споразумение едностранно

Иран ще продължи да лимитира областите на съблюдаване на отговорностите си по нуклеарното съглашение със международните сили, до момента в който другите подписали го не дадат " позитивни сигнали ", сподели президентът на страната Хасан Рохани, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция, на азиатската среща на върха по въпросите на сигурността, която се организира в Таджикистан.

Техеран разгласи през май, че ще престане да съблюдава някои от отговорностите си по нуклеарната договорка от 2015 година, откакто по-рано Съединени американски щати оповестиха, че едностранно се изтеглят от нея. Той има намерение да възобнови обогатяването на уран до по-висока степен, в случай че до 60 дни международните сили не защитят стопанската система му от американските наказания.

" Очевидно е, че Иран не може да съблюдава това съглашение едностранно ", сподели Рохани пред водачите на 27 азиатски страни, събрали се в Душанбе. Той не уточни какво съответно ще предприеме Иран или пък какви позитивни сигнали чака да види.

В заключителната си декларация страните участнички във форума в Душанбе потвърдиха, че съглашението по иранската нуклеарна стратегия от 2015 година е доста достижение на многостранната дипломация и че то няма опция, като приканиха всички страни, които са го подписали, да извършват напълно отговорностите си. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР