Иран ще продължи да ограничава изпълнението на ангажиментите си към

...
Иран ще продължи да ограничава изпълнението на ангажиментите си към
Коментари Харесай

Иран постепенно се оттегля от ядрената сделка, предупреди Рохани

Иран ще продължи да лимитира осъществяването на уговорките си към нуклеарното съглашение, в случай че другите страни, подписали се под контракта, не покажат " позитивни сигнали ".

Това предизвести иранският президент Хасан Рохани на среща с съветски, китайски и други азиатски водачи в Таджикистан, представен от " Ройтерс ".

През май Ислямската република приключи осъществяването на някои задължения към нуклеарната договорка от 2015 година Миналия месец Техеран разгласи, че Иран ще усили равнището на обогатяване на уран, в случай че международните сили не поддържат иранската стопанска система от глобите на Съединени американски щати до 60 дни.

" Очевидно Иран не може да се придържа към това съглашение едностранно ", сподели Рохани на Петата среща на върха на Съвещанието по взаимоотношение и ограничения за доверие в Азия (СВМДА) в Душанбе, Таджикистан.

" Нужно е всички страни по това съглашение да допринесат за възобновяване му ", разгласи Рохани и добави, че Иран би трябвало да види " позитивни сигнали " от Русия, Китай, Англия, Франция и Германия.

Той не разкри детайлности какви дейности Иран ще предприеме и какви позитивни сигнали Техеран желае да види.

Рохани не коментара офанзивите против два танкера в Оманския залив тази седмица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР