Иран се опитва да се закрепи във Венецуела поради факта,

...
Иран се опитва да се закрепи във Венецуела поради факта,
Коментари Харесай

Болтън намери връзка между Иран и Венецуела - големи запаси венецуелски уран

Иран се пробва да се закрепи във Венецуела заради обстоятелството, че тази южноамериканска република има огромни ресурси от уран . Това мнение бе изразено от асистент на президента на Съединени американски щати за националната сигурност Джон Болтън пред конгрес във Вашингтон на конгрес, проведен от The Wall Street Journal, оповестява ТАСС.

" Венецуела има най-големите запаси на уран в света , може би вторият по величина след Канада - според от прогнозите. Това го прави съществена цел за Иран, който през днешния ден работи във Венецуела ", съобщи съветникът на американската администрация.

В същото време той упреква Русия и Китай, че са се възползвали от рецесията в стопанската система и политическия живот на Венецуела за облага. " Русия и Китай имат голяма част от задълженията на Венецуела . Тъй като ( тази южноамериканска) страна претърпя стопански колапс , те (Русия и Китай) се възползваха от това. Все още има съветски военни сили във Венецуела и размерът на задълженията им дава извънредно мощен лост за въздействие ", изяснява Болтън.

 Путин натъртва: Военна интервенция на Съединени американски щати във Венецуела ще бъде злополука
Путин натъртва: Военна интервенция на Съединени американски щати във Венецуела ще бъде злополука

Русия от дълго време не била продавала оръжие на Венецуела

Според него настоящето " управление в Каракас е фрагментирано . Струва ми се, че те (се държат) като куп скорпиони в бутилка ... не се доверяват един на различен. Настоящата обстановка не може да остане по този начин . И ние ще продължим да оказваме стопански напън (на управляващите в Каракас) ", акцентира представителят на Белия дом.

Съединени американски щати подхващат ответни дейности по отношение на хакерски офанзиви , които Вашингтон регистрира като идващи от Москва и Пекин , изяснява Болтън и добавя акцентира, че сходни стъпки за реакция на Съединени американски щати се подхващат освен в киберпространството .

" Ние също продължаваме да отговаряме на това ", разяснява съветникът евентуална интервенция от страна на Русия, Китай и други страни в изборните процеси в Съединени американски щати, както и хакерски офанзиви против американски компютърни системи.
 ФБР дефинира Китай за най-голямата опасност за Съединени американски щати в шпионажа
ФБР дефинира Китай за най-голямата опасност за Съединени американски щати в шпионажа

Директорът на ФБР има вяра и че Русия е " извънредно забележителна " опасност

" Това не е просто Русия ", изяснява Болтън, като се базира на страни, които организират интервенции против Съединени американски щати в киберпространството.

Болтън отхвърля да конкретизира ответните реакции на Съединени американски щати . " Ще приказвам единствено хипотетично . Да предположим, че има конструкция, която се пробва да се намеси в хода на американските избори. (Американската) офанзивна акция значи да им се попречи да реализират такава цел, да се унищожи капацитета им , както и други (ответни) дейности . "

" С други думи , нашият отговор на напъните на (противниците) в киберпространството да нарушат (американските) избори не би трябвало да бъде единствено в киберпространството ", добавя той.

В същото време той упреква миналата американска администрация , водена от президента Барак Обама, за " бездейност и безучастие " в киберпространството.
 Помпео вижда в Русия опасност за десетилетия
Помпео вижда в Русия опасност за десетилетия

Отнася се и за Китай, и Иран, а за Венецуела и КНДР, той регистрира прогрес

Сегашната американска администрация, водена от президента Доналд Тръмп, обръща вълната, като на първо време стартира интензивно да прави офанзивни интервенции в киберпространството, изяснява Болтън.

" В продължение на шест или осем месеца н ие не създадохме напълно изискванията за въздържане, които желаеме да. И това не е игра , която в миналото ще свърши , по тази причина (насочената против САЩ) активност продължава. И аз бих споделил, че освен Русия е забъркана в нея. Има и Китай ", разяснява Болтън.

" Трябва да напомним изявлението на вицепрезидента (Майк Пенс), преди шест или седем месеца, за китайските интервенции за въздействие в нашата страна , доста значима тирада , би насърчил всеки да я прочете . Тези (споменати интервенции на други страни) не престават ", добавя той.
 Путин: Технологичната война стартира с опитите за изтласкване на Huawei
Путин: Технологичната война стартира с опитите за изтласкване на Huawei

Насърчаваният от Съединени американски щати модел на доминиране води до безкрайни конфликти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР