Иран счита, че Съединените щати ще се присъединят към терористичния

...
Иран счита, че Съединените щати ще се присъединят към терористичния
Коментари Харесай

Иран обвини САЩ в помощ на тероризма, обявявайки Революционната гвардия в тероризъм

Иран смята, че Съединените щати " ще се причислят към терористичния лагер " , в случай че избере да дефинира иранската елитна Революционна армия (IRGC) за терористична организация, оповестява " Ройтерс ".

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се чака да разгласи тази седмица своето дефинитивно решение за това, по какъв начин желае да сдържа районното въздействие на Иран.

" Светът би трябвало да бъде признателен на революционните гвардейци за битката им против терористит е, изключително против ДАЕШ (Ислямска държава) ", декларира представителят на иранското държавно управление Мохамед Бахер Нобахт на конференция, излъчена онлайн по държавната телевизия.

" Така че, като взимат позиция против Революционните гвардейци и ги дефинират за терористична група, американците ще се причислят към лагера на терористите ", прибавя той.

 Иран заплаши Съединени американски щати със
Иран заплаши Съединени американски щати със " пагубен отговор ", в случай че разгласят Революционната армия за терористи

" Надяваме се, че Съединени американски щати няма да създадат тази стратегическа неточност "

Американски наказания против IRGC биха могли да обиден споровете в Ирак и Сирия , където Техеран и Вашингтон поддържат противопоставящите се на ИДИЛ.

Командващият на армията Мохамед Али Джафари съобщи в неделя, че в случай че Вашингтон дефинира гвардейците за терористична организация, те " ще смятат, че американската войска е наедно с Ислямска страна по целия свят ".

Говорителят на иранското външно министерство Бахрам Касеми съобщи, че Техеран ще даде " корав, съдбоносен и сразяващ " отговор, в случай че Съединени американски щати продължат с този проект.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР