Иран представи днес нов разузнавателен дрон в рамките на провеждащата

...
Иран представи днес нов разузнавателен дрон в рамките на провеждащата
Коментари Харесай

Иран представи нов разузнавателен дрон

Иран показа през днешния ден нов разследващ дрон в границите на провеждащата се в страната Седмица на свещената защита, съобщи ТАСС, като се базира на организация Тасним.

Безпилотният летателен уред " Шахаб " може да лети на височина над 3000 метра. Той е с радиус на деяние до 200 километра и може да остане във въздуха до 8 часа.

Седмицата на свещената защита стартира на 22 септември и съответствува с годишнината от експлоадирането през 1980 година на войната с Ирак. Традиционно през тези дни в Иран се организират събития за демонстриране на военния капацитет на страната. Освен това представители на въоръжените сили се регистрират за реализацията на отбранителни планове и оповестяват за последните достижения на иранската отбранителна промишленост, отбелязва ТАСС.

На 8 септември командващият военновъздушните сили на страната бригаден военачалник Хамид Вахеди сподели, че Иран е постигнал цялостна самостоятелност що се отнася до снабдяването си с ударни дронове.

От 90-те години на предишния век Ислямската република развива лична ракетна стратегия. Освен това страната реализира обилни триумфи в създаването на безпилотни летателни апарати, отбелязва ТАСС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР