Иран обяви, че от вчера е намалил ангажиментите си към

...
Иран обяви, че от вчера е намалил ангажиментите си към
Коментари Харесай

Иран наруши ядрената сделка с нови мерки

Иран разгласи, че от през вчерашния ден е понижил уговорките си към нуклеарната договорка , оповестяват международни организации.

Ислямската република е почнала да употребява съвременни центрофуги , с цел да усили запасите от уран, разкри представителят на Организацията за атомна сила на Иран Бехруз Камалванди.
 Иран клони към договаряния, имат вяра в Съединени американски щати
Иран клони към договаряния, имат вяра в Съединени американски щати

Преди дни президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че е допустимо да беседва с иранския президент Хасан Рохани

Камалванди разясни, че Техеран е почнал да инжектира уранов газ в нови , по-модерни центрофуги и към този момент може да обогатява уран даже над 20 %, което е в нарушаване на съглашението. Той добави, че през идващите две седмици ще проработят 164 центрофуги IR4 , като разясни, че сега работят 20.

Камалванди разяснява още, че решението на Иран за понижаване на уговорките към нуклеарната договорка може да бъде анулирано , в случай че другите страни по контракта изпълнят обещанията си. Представителят предизвести, че Техеран има опциите да усили обогатяването на уран " даже и над 20% ". По думите му страната е почнала да лимитира осъществяването на уговорките си към нуклеарната договорка от 2015 година в петък. Той добави, че това е в отговор на решението на Съединени американски щати да нарушат договорката.

" До часове " Иран афишира решението си за нуклеарната договорка

След като Съединени американски щати наложи следващите наказания

Освен това Иран отстранява всички ограничавания в изследователската активност и развиването , което значи, че нуклеарната промишленост на страната може доста елементарно да пристъпи към осъществяване на дълготрайните задания.

Говорителят заяви още, че създаването на нови центрофуги е в дневния ред на страната , само че на този стадий не е належащо производството на такива машини.

Международната организация за атомна сила е осведомена за новите нуклеарни стъпки и към момента има достъп до нашите нуклеарни обекти , показа още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР