Иран няма да излиза от ядрено споразумение от 2015 г.

...
Иран няма да излиза от ядрено споразумение от 2015 г.
Коментари Харесай

Техеран обяви, че остава в ядреното споразумение

Иран няма да излиза от нуклеарно съглашение от 2015 година разгласи представителят на Министерство на външните работи Абас Мусави, представен от осведомителните организации. Според него Европейски Съюз няма законова база да задейства Механизма за решение на разногласия във връзка с нуклеарната договорка.

Мусави даже упрекна европейските страни, които са част от сделката, че не зачитат тяхната част от договорката. Според него изказванията на Европейски Съюз са неоснователни и още веднъж означи, че прибягването на Европейски Съюз до механизма за решение на разногласия няма правна стойност.

Малко преди този момент ръководителят на иранския парламент Али Лариджани заплаши, че Техеран може " съществено да преразгледа " съдействието си с Международната организация за атомна сила (МААЕ), в случай че Европейски Съюз предприеме " неправдив " метод към механизма за решение на разногласия, който е значима част от иранската нуклеарна договорка. " Ние даваме ясно да се разбере, че в случай че по някаква причина Европа употребява " незаслужено " член 37 от нуклеарното съглашение, касаещ решаването на разногласия, тогава Иран ще вземе съществено решение във връзка с съдействието с организацията ", съобщи той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР