Иран е изстрелял 170 дрона и 30 крилати ракети, които

...
Иран е изстрелял 170 дрона и 30 крилати ракети, които
Коментари Харесай

Как Израел успя да неутрализира почти всички удари на Иран?

Иран е изстрелял 170 дрона и 30 крилати ракети, които не са достигнали до Израел, както и най-малко 110 балистични ракети, от които дребна част са достигнали до еврейската страна, регистрира израелската войска. Залповете са били от площадки в Иран, Ирак, Сирия и Йемен. Днес станаха известни нови детайлности за това по какъв начин Израел съумя да обезврежда съвсем всички удари благодарение на Съединените щати, Англия, Франция и Йордания.

Иран е стрелял от релативно огромно разстояние и израелската войска е съумяла да изпрати Еф-35 за прихващане на ракети и дронове. 25 от общо 30 крилати ракети в полет са били свалени отвън Израел. След тази първа линия на защита e влезнала в деяние тристепенна система за противовъздушна защита, която включва и хиперзвукови ракети- прехващачи за справяне с цели отвън рамките на атмосферата.

На последващо ниво идва по този начин наречената " Прашка на Давид " с обхват 300 километра за отбрана против крилати ракети и дронове. Последен е известният " Железен купол " за неуправляеми ракети, ориентирани против жилищни региони. Отскоро Куполът е приспособен и за събаряне на дронове.

" Заплахата от Иран беше посрещната с въздушно, оперативно, софтуерно и разследващо предимство на отбранителна коалиция от интернационалните съдружници, водени от Съединените щати, дружно с Англия, Франция и други сътрудници ", сподели Даниел Хагари - представител на Израелската войска.

По американски данни пет балистични ракети са достигнали до израелска територия. Четири от тях са поразили базата за самолети Еф-35 " Неватим ", която е била съществена цел на иранските удари. Една ракета е поразила пистата, други две са попаднали в празни самолетни хангари, а последната, ориентирана към радарната апаратура, е пропуснала задачата си.

От американска страна подпомагане е оказано с два самолета и два разрушителя с противовъздушни системи Иджис на борда. Американските сили са унищожили повече от 80 дрона и най-малко шест балистични ракети, в това число на площадка на хутите в Йемен, както и над Южна Сирия край границата с Йордания. Големият американски принос обаче е бил с разследващи данни, както и посредством командно-контролна система, построена преди четири години. Президентът Байдън не спести похвалите си към военните.

" Вие сте най-хубавите в света,това не е хипербола, вие сте невероятни. Абсолютно невероятни. Имахте необикновен принос и евентуално спасихте доста човешки животи. Благодарение на изключителните ви качества, Съединените щати помогнаха на Израел да смъкна съвсем всички тези ракети ", изясни Джо Байдън - президент на Съединени американски щати.

Йордания също е прихванала ирански цели с помощта на съвременни радари и самолети Еф-16. В интервенцията са се присъединили и самолети, изхвърчали от френска база в страната, уточни президентът Макрон.

" Франция беше на страната на Израел и под американска съгласуваност с нашите английски другари, тъй като сме на йорданска територия по искане на Йордания. Наложи се да изпълним отбранителни прихващания в събота вечер. Осъдихме, намесихме се и през днешния ден ще създадем всичко с цел да не допуснем ескалация ", съобщи Еманюел Макрон - президент на Франция.

Израел съобщи, че борбата с Иран не е завършила. Техеран заплаши с доста по-мащабни дейности при израелски опит за реванш.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР