Иран днес възобнови обстрела на територията на Иракски Кюрдистан, съобщи

...
Иран днес възобнови обстрела на територията на Иракски Кюрдистан, съобщи
Коментари Харесай

Ракетна дипломация! Иранската артилерия поднови обстрела на Иракски Кюрдистан

Иран през днешния ден възобнови обстрела на територията на Иракски Кюрдистан, заяви иракският информативен портал " Шафак нюз ".

Според негов източник обстрелът е бил ориентирана към региона Сидекан, северно от административния център на кюрдската автономност - Ербил. По предварителна информация няма жертви.

По последни данни вследствие на иранските набези в граничните региони на Иракски Кюрдистан са починали 18 души, а над 60 са ранени, заяви ТАСС. Министерството на външните работи на Ирак осъди дейностите на Иран. В четвъртък иранският дипломат беше извикан в иракското външно министерство, където му беше връчена " нота с безапелационен митинг ".

На 24 септември сухопътните сили на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война (КГИР, елитно поделение на иранските въоръжени сили) започнаха да нанасят удари против формирования, основани в Ирак, които Техеран счита за терористични. Както показва ИРНА, военните са почнали интервенцията, откакто тези сили са се пробвали да дестабилизират обстановката в Иран.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР