Иракският премиер Адел Абдел Махди заяви днес, че макар и

...
Иракският премиер Адел Абдел Махди заяви днес, че макар и
Коментари Харесай

Иракският премиер призна за грешки пред протестиращите

Иракският министър председател Адел Абдел Махди съобщи през днешния ден, че въпреки и митингите да са значими за постигането на политически промени, би трябвало да се разреши на живота в Ирак да се възстановява, съобщи Ройтерс.

"Протестите са спомагали и ще спомагат и за в бъдеще да се оказва напън на политическите организации, на държавното управление да реформират и да одобряват смяната. Но продължаващите митинги би трябвало да разрешат и животът в страната да се възстановява, което от своя страна ще докара до осъществяване на законните им претенции ", сподели Махди. Като поклон към настояванията на протестиращите той призна, че политическите партии са позволили "много неточности " през последните 16 години.

Махди добави, че в идващите дни ще бъдат оповестени новите промени в изборната система. Той съобщи, че държавното управление и правораздаването ще продължат да проверяват всички смъртни случаи, свързани с митингите, и ще "преследват всички, които атакуват, отвличат и арестуват " отвън закона. Махди се срещна през днешния ден с президента Бархам Салих и разиска с него ограничения за поддържането на сигурността и стабилността в Ирак, заяви премиерският кабинет, представен от ТАСС.

Иракският парламент се събра на съвещание през днешния ден макар ултиматума на Махди да прекрати сесията си, до момента в който самият той не се яви и не отговори на въпросите за обстановката в Ирак, заяви новинарският портал "Мауазин нюз ", като се базира на пресслужбата на законодателния орган.

Представители на иракските сили за сигурност и медици оповестиха през днешния ден, че при конфликтите в Багдад са починали 4 протестиращи и са били ранени над 100, съобщи АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР