Иракският премиер Абдул-Мехди направил гневен коментар за това как американците

...
Иракският премиер Абдул-Мехди направил гневен коментар за това как американците
Коментари Харесай

Скритата история зад убийството на Солеймани

Иракският министър председател Абдул-Мехди направил ядосан коментар за това по какъв начин американците унищожили страната, а в този момент отказвали да довършат работата по инфраструктурата и електрическата мрежа, в случай че Ирак не им обещаел 50 % от петролните си доходи, което Абдул-Мехди отказал.

Това е превод на речта на Абдул-Махди в иракския парламент:

" Точно затова вървях в Китай и с тях подписахме значимо съглашение да довършат работата вместо американците. Когато се върнах, Тръмп ми се обади да ме инструктира да се откажа от съглашението. Когато не се съгласих, той заплаши да провежда всеобщи митинги в страната, които да сложат завършек на кариерата ми като министър председател. Масовите митинги против мен не закъсняха, а Тръмп се обади отново и заплаши, че в случай че не приема настояванията му, ще разположи снайперисти от морската пехота по високите здания, които да стрелят както по протестиращите, по този начин и по полицията, с цел да ме притисне. Аз отхвърлих още веднъж и подадох оставка. И до през днешния ден американците не престават да упорстват да се откажем от договорката с Китай. След това, когато нашият министър на защитата заяви, че трета страна е почнала да обстрелва както протестиращите, по този начин и органите на реда (точно както Тръмп бе казал), американският президент ми се обади още веднъж и заплаши да ликвидира мен и министъра на защитата, в случай че продължаваме да приказваме за тази " трета страна ". Никой не предполагаше, че тази опасност може да се отнася до военачалник Солеймани, само че за премиера Адил Абдул-Махди бе доста мъчно да разкрие проточилата се седмици предистория на атентата. Трябваше да се срещнем с военачалник Солеймани по-късно денем, когато го убиха. Той бе пристигнал да ми съобщи обръщение от Иран в отговор на посланието, което ние предадохме на Иран от името на саудитците ".

Едно нещо е ясно: триумфът на удара против Солеймани нямаше нищо общо с разследващите служби на Съединени американски щати или Израел. Всички знаеха, че Солеймани отива в Багдад в качеството си на посланик, като самопризнание за напъните на Ирак да бъде медиатор в намирането на излаз от районната рецесия със Саудитска Арабия.

Дни след убийството на военачалник Касем Солеймани, на бял свят излезе значима информация от тирада на иракския министър председател. Историята към покушението над Солеймани наподобява е доста по-заплетена, в сравнение с твърдяха медиите, и в нея са забъркани Саудитска Арабия, Китай, както и ролята на американския $ като международна аварийна валута.

В тирада пред иракския парламент, министър-председателят Адил Абдул-Махди разкри детайлности от връзката си с президента Тръмп в седмиците преди покушението над Солеймани. Той се опита да изясни няколко пъти онлайн в ефир по какъв начин Вашингтон e принудил него и група иракски депутати да се примирят с американския проект за деяние и даже са ги заплашвали с интервенции под подправен байрак, в които снайперисти да стрелят както по протестиращите, по този начин и по органите на реда, с цел да ескалира напрежението - прийом, към този момент употребен от американците в Кайро през 2009 година, в Либия през 2011 година и в Киев през 2014 година Целта на това цинично отношение била да хвърли Ирак в безпорядък.

Ето по какъв начин се развили събитията:
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР