Ирак обяви днес, че Иран го е информирал за атаката

...
Ирак обяви днес, че Иран го е информирал за атаката
Коментари Харесай

Ирак е знаел, че предстоят ирански атаки

Ирак разгласи през днешния ден, че Иран го е уведомил за офанзивата тази нощ против американски бойци на негова територия, съобщи Франс прес.
Почти в същия миг американските сили са се свързали с иракското държавно управление, с цел да оповестят, че са били нападнати, написа Българска телеграфна агенция.
" Днес след среднощ получихме публично устно известие от Ислямска република Иран, в което се споделяше, че стартира или скоро ще стартира даването на отговор на убийството на мъченика Касем Солеймани и че ударите ще се лимитират в зоните в Ирак, където участва американската войска, без да бъдат давани повече елементи за задачите на ударите ", се споделя в изказване на иракското държавно управление. Почти по същото време американците са съобщили за ракетно нахлуване в базата " Аайн ал Асад ".
Финландските въоръжени сили обявиха, че са получили предизвестие за идните ирански удари против бази в Ирак, които се употребяват от американски бойци, съобщи Асошиейтед прес.
В резултат финландските бойци в базата в Ербил са се укрили в бомбоубежище и не са потърпевши при нападението.
Няма потърпевши италиански бойци при иранското нахлуване против американската военна база в Ербил, Северен Ирак, заяви италианското министерство на защитата, представено от ДПА.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР