investor.bgРусия трябва да остане силна президентска република, заяви Владимир Путин

...
investor.bgРусия трябва да остане силна президентска република, заяви Владимир Путин
Коментари Харесай

Путин: Русия трябва да бъде силна президентска република

investor.bg

Русия би трябвало да остане мощна президентска република, съобщи Владимир Путин в отговор на въпрос за вероятен временен интервал откакто се отдръпна от поста си през 2024 година, предава Ройтерс.

Миналата седмица Путин, който по Конституция не може да се кандидатира за нов президентски мандат, предложи конституционни промени, които ще му дадат опция да разшири контрола си върху властта, откакто напусне президентството.

Твърди се, че той може да понижи пълномощията на президентската институция и да ускори тези на премиера, а това породи клюки, че може би се готви да се завърне на поста, който заемаше от 2008 до 2012 година

„ Нашата страна, несъмнено, би трябвало да бъде мощна президентска република. Това е преди всичко. А по-късно имаме толкоз доста етнически групи, националности, способи на живот, че на процедура е невероятно да се вместим в рамката на парламентарна република “, съобщи Путин. Изказването му като че ли опонира на посланието от предходната седмица, отбелязва Ройтерс.

67-годишният съветски президент приказва по време на излъчена по малкия екран среща с съветски студенти в черноморския курорт Сочи.

Запитан от един от студентите дали Русия би трябвало да обмисли основаването на някакъв тип преходна институция като в Сингапур, Путин съобщи, че това не е уместно за страната му.

Основателят на актуален Сингапур Ли Куан Ю беше назначен за министър-ментор след отдръпването си от дейната политика, с цел да помогне за обезпечаването на непоклатимост.

„ Той беше извънреден човек… Вярно е, че той беше на власт към 30 години и основа страната… Искате да бъда министър-ментор ли? “, запита Путин.

„ Това, което оферирате, ще подкопае президентската институция. Мисля, че за страна като Русия това е неприложимо “, сподели Путин, който господства съветската политика като президент и министър председател към този момент две десетилетия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР