Инвестицията ще бъде в инфраструктура, информационни системи и подвижен състав.Одобрен

...
Инвестицията ще бъде в инфраструктура, информационни системи и подвижен състав.Одобрен
Коментари Харесай

Велико Търново получава над 11 млн.лв. за интегриран градски транспорт

Инвестицията ще бъде в инфраструктура, осведомителни системи и преносим състав.

Одобрен е планът на Община Велико Търново за интегриран градски превоз, който бе подаден пред Управляващия орган на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020. Със заповед на заместник-министъра на районното развиване и началник на оценяващата конструкция Деница Николова, капиталовото желание получава позитивна резолюция. Предстои сключване на контракт за обезпечаване на безвъзмездната финансова помощ, оповестиха от общината.

Над 11,1 милиона лв. ще бъдат вложени в инфраструктурата на Старата столица, внедряване на модерни осведомителни системи за градските транспорти и паркирането, както и закупуване на електрически рейсове. С ограниченията ще бъдат осъществени нови решения, целящи качествено усъвършенстване както на транспортните услуги, организация на придвижване и престой, по този начин и на уличната инфраструктура.

Чрез реализацията на плана ще бъде осъществен главен ремонт на целия бул. „ България “ – по него се движат главните градски линии, а оттова ще минава и новия градски маршрут, по който ще се движат електрическите рейсове. Изцяло преустроени ще бъдат две натоварени кръстовища. Първото е пресечката на бул. „ България “ и улиците „ Краков “, Освобождение “, „ Полтава “ и „ Беляковско шосе “. Там ще бъдат завършени и 41 паркоместа. Второто кръстовище обгръща улиците „ Христо Ботев “, „ Седми юли “ и „ Цар Тодор Светослав “ – до Летния спектакъл.

Със средства по плана ще бъде построен и пешеходният надлез над улица „ Магистрална “, който ще свърже региона на Търговски парк Велико Търново с парк „ Никола Габровски “.

Друга от ограниченията залага основаването на два буферни паркинга – в региона на бившето Сержантско учебно заведение и в местността „ Френкхисар “ /под Балдуиновата кула/. Общият брой на паркоместата ще бъде близо 300 – както за коли, по този начин и за рейсове.

Между двата буферни паркинга и главните туристически забележителности ще пътуват три електрически рейса, които ще бъдат закупени със средства по плана. За задачата е създадена нова съществена линия от общинската транспортна скица, която бе утвърдена и от Общинския съвет. Предвидено е и обезпечаването на зарядна станция за потребностите на преносимия състав, който ще е с най-висока степен на екологичност подред стандартите на Европейския съюз.

За оптимизация на градските транспорти и повишение на качеството на услугата ще бъде внедрена модерна осведомителна система. Тя включва както монтирането на цифрови табла по натоварените автобусни спирки, по този начин и основаването на надзорен център за надзор и ръководство на транспортната организация. Информационна система ще бъде внедрена и за паркингите – тя също ще бъде ръководена от контролния център. Така ще бъде облекчена както работата на синята зона, по този начин и на останалите обекти за прекъсване и престой.

За усъвършенстване на трафика във Велико Търново ще бъдат осъвременени четири светофарни уредби. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР