Инвестицията, която направи Министерството на здравеопазването за ремонта на новата

...
Инвестицията, която направи Министерството на здравеопазването за ремонта на новата
Коментари Харесай

Откриха новата Катеризационна лаборатория в Кардиологичното отделение на габровската болница

Инвестицията, която направи Министерството на здравеопазването за ремонта на новата Катеризационната лаборатория за инвазивна кардиология на МБАЛ „ Д-р Тота Венкова “ и средствата, които обезпечи за закупуването на антиографска система за осъществяване на високоспециализирана здравна помощ за болните, беше извънредно значима за нас.

Защото вашата болница покрива профилирана, планова и незабавна здравна помощ за популацията на четири общини и пациенти от прилежащи области.
 Министерство на здравеопазването
Това съобщи министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев по време на формалното разкриване на Катеризационната лаборатория в Габрово.

На церемонията участваха и посланикът на Белгия Н. Пр. Фредерик Мьорис, представители на ОЛВ клиника в Аалст, Белгия - донори на антиограф през 2009 г, регионалният шеф Кристина Сидорова и други.

Министър Меджидиев изрази убеденост, че по този метод ще се подобрят опциите за диагностика и лекуване на сърдечносъдовите болести и ще се разшири обсегът на медицинските грижи, които болницат а обезпечава на пациентите.

„ Несъмнено модерното съоръжение в лабораторията ще подкрепи активността, а оттова и мотивацията на работещите в отделението медицински експерти. Към това се стремим на всички места в страната - да подобрим лекуването на пациентите и изискванията на труд в българските лечебни заведения “, безапелационен бе той.
 Министерство на здравеопазването
По-рано денем във връзка Деня на детето, министър Меджидиев взе участие в самодейността „ Ваканция, здравей! Да играем безвредно! “, проведена от ОД на МВР-Габрово и Общински съвет по наркотични субстанции и Превантивно-информационен център.

Състезанието включваше разнообразни тематични зони, измежду които и предварителна защита в използването на психоактивни субстанции.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР