Инвестиционният климат в България е добър, а една трета от

...
Инвестиционният климат в България е добър, а една трета от
Коментари Харесай

Инвеститорите - доволни от бизнес климата в страната, но с препоръки към институциите

Инвестиционният климат в България е добър, а една трета от мениджърите на компании, създали обилни вложения и разкрили нови работни места през последните 4 години, го дефинират като отличен. Това демонстрира направено неотдавна изследване на капиталовия климат в страната измежду вложители от разнообразни промишлености и райони.

“България има своите конкурентни преимущества, когато става въпрос за привличане на задгранични и български инвеститори”, споделя Мария Стоева - управител “Бизнес развитие” в Manpower, представена от БНР.

52% от интервюираните считат, че капиталовият климат в страната е добър. Основните фактори за това са високото качество на труд, ниските разноски и лесният достъп до непознати пазари.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Несигурната икономическа среда е най-сериозният проблем, зат...

“Това, че правят оценка качеството на труда като високо, е основно, когато става дума за избор на локация за последваща инвестиция”, споделя тя.

Относно компликациите - преди всичко е посочена неналичието на задоволителна поддръжка от страна на държавните институции.

Препоръките на вложителите са ориентирани към държавните институции и се отнасят до просветителната система, капиталовата тактика, данъчната политика, поддръжка от страната по отношение на Covid-19.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР