Инвестиционната програма на летище Констанца в Източна Румъния, която трябва

...
Инвестиционната програма на летище Констанца в Източна Румъния, която трябва
Коментари Харесай

Румънското летище Констанца с инвестиция от 17,2 милиона евро

Инвестиционната стратегия на летище Констанца в Източна Румъния, която би трябвало да бъде приключена до 2023-а година, възлиза на 17,2 милиона евро, оповестява News.ro. Инвестицията към този момент не включва построяването на нов пътнически терминал, който сега предстои на оценки.

Половината от средствата, които към този момент са планувани за подобряването на аеропорта (8,5 милиона евро), ще отидат за възобновяване на пистата.
 Отново полети сред София и Букурещ с румънската Tarom
Отново полети сред София и Букурещ с румънската Tarom

Националният транспортьор на Румъния ще лети сред двете страни всяка седмица

Офертата за предпроектното изследване на новия терминал изтича като краен период този месец и след възлагане на контракта изследването би трябвало да приключи в границите на четири месеца.

" Проучването ще ни покаже какъв брой ще коства планът за построяването на нов пътнически терминал и ще се опитаме да аплайваме за него за европейски средства. Освен това, заключенията от изследването би трябвало да покажат дали въобще е подходящо построяването на нов терминал или съществуващият може да бъде осъвременен ", разяснява Богдан Артагея, който е общоприет управител на летището.

Проектът ще би трябвало да бъде приключен до 2023-а година.
 Европейска банка за възстановяване и развитие отпуска €20 милиона за развиването на Констанца
Международни банки оказват помощ за развиването на най-стария румънски град

Основната част от средствата са за инфраструктурни планове

През лятото румънският народен транспортьор възобнови постоянните си полети до Международното летище София. Авиокомпанията спря да лети по линията преди повече от година, поради пандемията, породена от COVID-19.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР