Инвестициите в спортната инфраструктура на Варна ще продължат и през

...
Инвестициите в спортната инфраструктура на Варна ще продължат и през
Коментари Харесай

Инвестициите в спортната инфраструктура на Варна продължават

 Инвестициите в спортната инфраструктура на Варна ще продължат и през тази година. Над 10 млн. лв. са заложени в бюджета на общината за довеждане докрай на ремонта на стадион " Спартак “ и за създаване и възобновяване на спортни комплекси. Един от тях е многофункционалният комплекс в регион " Владислав Варненчик ", за който в локалната хазна са планувани малко над 5,9 млн. лв..   Други близо 2,4 млн. лева общината ще инвестира в спортния комплекс на ул. Студентска “ и в построяването на парк и спортни уреди в кв. " Виница “. Предстои да  приключат ремонтните действия на стадион " Спартак “. Реконструкцията на терена и на съществуващите трибуни към този момент приключи, следва изграждане на така наречен фенска естрада и облагородяване на близките пространства, което ще коства на бюджета 980 хиляди лв.. Близо 920 хиляди лв. общината ще вложи в   планиране и главен ремонт на състезателен комплекс " Простор “, а към 300 хиляди лв. са заделени за построяването на топлообменни станции за потребление на геотермална топлота в плувен комплекс " Приморски “.

На днешното съвещание на ПК " Младежки действия и спорт “ беше утвърдена проекторамката на Програма " Спорт “ за тази година в размер на 1,41 млн. лв., като близо 1/3 от средствата са за материално стимулиране на клубовете. Варна ще продължи да пази купата си на европейска столица на спорта и ще провежда редица значими спортни събития. Сред тях са Световната купа по спортна гимнастика, 80-тият юбилеен плувен маратон " Галата – Варна “, 51-то рали " България “, интернационалният лекоатлетически маратон Варна 2020, IV Черноморски юношески игри, интернационален шампионат по ветроходство и други Членовете на комисия утвърдиха също проектобюджетите на Програма " Младежки действия “ в размер на близо 816 хиляди лв. и на Програмата за предварителна защита на рисковото държание измежду деца и младежи, възлизаща на 250 хиляди лв..

Друго решение, което бе взето през днешния ден, е да се подкрепят финансово детско-юношеската школа и мъжкият внушителен тим на Баскетболен клуб " Черно море Тича “. Съветниците утвърдиха отпущането на 250 000 хиляди лв. от локалната хазна на клуба, в който се състезават над 400 деца, като по този въпрос престои да се произнесе и ПК " Финанси и бюджет “. Финансово подпомагане от общината потърсиха и три клуба по конен спорт – СККС-Варна, ездови клуб " Ангард “ и Семеен кодекс " Хан Кубрат “. Те ще провеждат надпревари по случай Тодоровден и Републикански шампионат по прескачане на трудности през месец май. Исканата сума в размер на 6 000 лева беше утвърдена от членовете на ПК " Младежки действия и спорт “. Съветниците дадоха също единодушието си Община Варна да поеме разноските за наем на залата за спортна гимнастика, нужна за потребностите на Спортно учебно заведение " Георги Бенковски “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР