Инвестициите в хората са залог за успеха в бъдещето ни,

...
Инвестициите в хората са залог за успеха в бъдещето ни,
Коментари Харесай

Румен Радев: Инвестициите в хората са залог за успеха в бъдещето ни

Инвестициите в хората са залог за триумфа в бъдещето ни, сподели президентът Румен Радев, който взе участие довечера в София в церемонията по връчването на "Годишни награди за виновен бизнес - 2019 " на Българския конгрес на бизнес водачите /БФБЛ/.

Радев сподели, че е на церемонията, с цел да благодари на представителите на бизнеса и добави, че бизнесът, който работи транспарантно и реализира триумф не с нагласени публични поръчки, а с инвестиция в човешкия капитал, с създаване на конкурентоспособност, има потребност от поддръжката ни.

Той прикани присъстващите с още по-голяма сила да влагат в младежите в страната, които да може да останат в нея, с цел да работят за бъдещето й.

Големият въпрос пред нас е ще можем ли ние, като национална упоритост, да влезем в този "стадион " на международна конкуренция освен като фенове, а дали ще успеем да стъпим на спортната писта, съобщи Радев.

Той подсети, че България е страна с лимитирани човешки, стопански и естествени запаси, а в това време с дълбоки демографски и обществени проблеми.

И единственият метод да се решат тези проблеми, e да стъпим на тази международна писта и да бягаме наедно с другите, е да построяваме мощна стопанска система с висок догонващ ритъм на развиване, да сътворяваме високотехнологични производства, да развиваме конкурентоспособност.

А това значи да имаме мощни водачи, които да могат да носят риск за реализиране на задачите на бъдещето, и най-много - с виновна гражданска позиция и съзнаващи, че най-големият ни народен капитал са хората, съобщи президентът.

Един бизнес може да бъде легален - и не безусловно етичен, хората тук вършат и легален, и етичен бизнес, това би трябвало да се насърчава и да се разраства, с цел да може да живеем в една по-добра среда, съобщи на церемонията ръководителят на УС на БФБЛ Левон Хампарцумян.

В 17-ото издание на националния конкурс за корпоративна обществена отговорност са номинирани общо 108 плана с идея, осъществени през 2019 година от 78 компании от всички браншове на стопанската система в цялата страна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР