Инвестициите в българската армия ще са на стойност 3.5 млрд.

...
Инвестициите в българската армия ще са на стойност 3.5 млрд.
Коментари Харесай

Инвестициите в армията ще са за 3.5. млрд. лв., обяви председателят на комисията по отбрана

Инвестициите в българската войска ще са на стойност 3.5 милиарда лева Това разгласи пред Българска национална телевизия ръководителят на парламентарната комисия по защита Константин Попов. Така той завиши с над един милиард оповестената от военния министър Красимир Каракачанов сума, която ще бъде отделена за рационализация. Ден след съвещанието на Консултативния съвет по национална сигурност вицепремиерът съобщи, че е взето решение да се влагат 2.4 милиарда лева в армията.

Попов посочи, че сумата е обща за трите плана на рационализация, два от които към този момент са гласувани в Народното събрание. Пари ще има за нови самолети за Военновъздушните сили и за Военноморските сили. Тепърва би трябвало да бъде задвижена и процедурата по възобновяване на част от бойните машини за сухопътните войски. Към момента е решено да бъдат купени 238 нови машини.

По думите на Попов, който е народен представител от ГЕРБ, ще бъде подписан освен търговски контракт за покупката на бойни самолети, само че и политически. Той ще е сред България и страната, която ще продаде въпросните летателни машини. В него ще се заложат условия за поддръжка и възобновяване на самолетите по време на военни рецесии.

Бившият шеф на защитата добави, че пазаруването на бойните самолети ще стане на два стадия, само че посочи единствено какъв ще е първият - да се вземат осем машини за пет години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР