Инвестиции за милиони, насочени към най-ценния ресурс - хората. Така

...
Инвестиции за милиони, насочени към най-ценния ресурс - хората. Така
Коментари Харесай

Кампанията Моят град на Стандарт стигна до Крумовград

Инвестиции за милиони, ориентирани към най-ценния запас - хората. Така Крумовград изпраща 2018 година Преобразяването на града ще бъде показано през днешния ден на изложбата " 10 аргументи да остана в моя Крумовград ", проведена от " Стандарт " в партньорство с общината.
10 големи фотопана показват обновяването на града и знакови за него обекти. Инициативата е стъпка № 8 от най-новата акция на в. " Стандарт " - " Моят град ". Тя потегли през септември от Благоевградска област, продължи през октомври в Бургас, а през ноември в Харманли и Свиленград. Целта на обиколките ни в страната е да даваме на хората най-малко по 10 аргументи да останат в родния си град. Домакин на събитието в Крумовград е кметът на града Себихан Мехмед.
Специален акцент изложбата слага на вложенията в града. 164 000 000 $ ще бъдат вложени в добива на злато в региона на Ада тепе край Крумовград. Инвестицията на „ Дънди Прешъс ” към този момент дава вяра за развиване на целия град. Разработването на златното находище ще обезпечи в продължение на най-малко 10 години прехранване на към 350 служащи. Те ще бъдат ангажирани в другите стадии по създаването на рудника, а по думите на вицепрезидента на „ Дънди Прешъс Металс " Илия Гърков действителният старт на процеса ще генерира финансов растеж и в останалите браншове в района. Защото едно работно място ще " отваря " още най-малко 3-4.
Вторият огромен вложител на територията на община Крумовград е " Теклас – България " АД. Част от производството на водещото в района дружество е преместено в Крумовград.    
„ Теклас –Крумовград “ е шеф на над  170 души от общината.
Изложбата отделя изключително внимание на обновените жилищни и административни здания, на санираните блокове и усъвършенстваната инфраструктура. Изложението показва още, осъвременения градски парк, опциите за спорт и туризъм. Множеството самодейни колективи за достоверен фолклор пък изясняват за какво назовават Крумовград страж на традициите.
На тържествена гала ще бъдат отличени хората от Крумовград, които с гения, достиженията и своята отдаденост са горделивост за града. Наградите са в седем категории: " Инвеститор ", " Предприемач ", " Устойчиво развиване на стопанската система ", " Технологии ", " Спорт ", " Образование ", " Култура ".
Сред номинираните е гордостта на Крумовград - Средно учебно заведение „ Васил Левски “. То е правоприемник на първото българско учебно заведение, намерено през октомври 1914 година От 2010 година учебното заведение е пълновръстен член на Асоциация на Кеймбридж учебните заведения в България (Cambridge Schools Association in Bulgaria), с която членуват над 65 от най-хубавите учебни заведения в страната. Учениците от СУ „ Васил Левски “ се гордеят с многочислени награди от национални и интернационалните надпревари и олимпиади.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР