Инцидентите са станали в два квартала на града. Пострадали хора

...
Инцидентите са станали в два квартала на града. Пострадали хора
Коментари Харесай

Шест автомобила изгоряха в Пловдив при два умишлени палежа

Инцидентите са станали в два квартала на града. Пострадали хора няма. В единия от случаите охранителни камери са снимали причинителя сега на запалването. Палежът е бил ориентиран против семейство, занимаващо се с импорт на коли и дизайн на бижута. Българска национална телевизия разполага със записа от охранителните камери.

Палежът, при който по едно и също време изгаряха пет автомобила, е осъществен в двора на жилищна кооперация на улица „ Братя Търневи " в регион „ Северен ". Камери има и от двете страни на постройката. На тях се вижда маскиран мъж, който възпламенява един от колите и след това бяга. Ударът е против семейство, живеещо в кооперацията. Съпругът отхвърля да бъде сниман, само че съобщи, че не е получавал закани и не дължи пари. Заедно с колата му изгарят и другите коли като общата им стойност е за над 200 000 лв..

Един от опожарените коли е на Йордан Караиванов, който живее на един етаж с мъжа, против който е палежа.
Йордан Караиванов- притежател на един от изгорелите коли: И аз не знам да има закани против него. Аз не знам бижутерският бизнес и вкарването на коли да са противозаконни бизнеси, не знам.
Хората от кооперацията, в която живеят фамилии с дребни деца бяха уплашени.
Бояна: Чух екот, пуктене, взех решение, че са фойерверки в първия миг. Йордан Караиванов- притежател на един от изгорелите коли: Ако пламъците бяха влезнали вътре, жена ми и четирите деца са вътре.
Два часа преди този палеж сигнал за различен случай е подаден и от улица " Нов живот " в регион " Източен ". Пострадали също няма. Там също се касае за тенденциозен палеж, тъй като при огледа са открити следи от запалима течност.

И по двата случая полицията търси причинителите и са формирани досъдебни производства.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР