Инциденти преди мача между ПФК Левски и ФК Шкупи в

...
Инциденти преди мача между ПФК Левски и ФК Шкупи в
Коментари Харесай

Ковачевски определи побоят над български фенове за хулиганска проява

Инциденти преди мача сред ПФК " Левски " и ФК " Шкупи " в Скопие са били провокирани от хулигани от двете страни, които нямат връзка със спорта, съобщи министър председателят на Република Северна Македония/РСМ/ Димитър Ковачевки.

Той посочи, че са задържани 21 лица, футболни почитатели, 19 от които са българи. По думите му на част от арестуваните ще бъдат повдигнати обвинявания.

Ковачевски означи, че няма информация дали България е изпратила протестна нота, само че по думите му, в случай че това се случи, министерството на външните работи на РСМ ще отговори уместно.

Според премиера на РСМ случилото се в Скопие е още едно доказателство, че футболът, както и всеки различен спорт, би трябвало да се остави на спортистите и на същинските почитатели, а не на хулиганите.

По време на конфликтите сред футболни ентусиасти български жител бе намушкан с нож в корема. Той бе опериран по неотложност, като положението му е устойчиво.

Вътрешният министър на Република Северна Македония Оливер Спасовски съобщи, че самоличността на нападателите е изяснена и те се търсят.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР