Инциативата Българският жестов език-пълноценно общуване за всички“ продължава в софийските

...
Инциативата Българският жестов език-пълноценно общуване за всички“ продължава в софийските
Коментари Харесай

Изложбата за българския жестов език продължава в „Нов Български Университет“

Инциативата „ Българският жестов език-пълноценно другарство за всички “ продължава в софийските университети. Това осведоми в профила си във Facebook общинският консултант Анна Стойкова.

След представянето в СУ „ Св.Климент Охридски ” изложбата гостува и в „ Нов Български Университет “ (НБУ) - от 17.04. до 28.04.2023г.

Инициативата е готова от Столична община (СО) с поддръжката на организациите за глухите хора. Тя цели разпространение на достъпността за глухи и сляпо-глухи жители при административното им обслужване в Следствен отдел към окръжна прокуратура, която беше осъществена в осъществяване на Закона за българския жестов език (ЗБЖЕ).

Бяха демонстирани и към този момент осъществени планове от организациите, свързани с българския жестов език (БЖЕ),  показвайки техните живот, просвета и еднаквост, отбелязва Стойкова в обявата си,

Тя благодари на всички присъстващи за проявения интерес и съпричастност и на група „ Жестим “ за присъединяване в събитието.

„ Нека всички дружно - чуващи и глухи, да продължаваме да работим за равнопоставеност, досегаемост и приобщаване на глухите хора в нашето общество ”, прикани Стойкова.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР