Интригата за титлата в Италия остана жива с пълна сила

...
Интригата за титлата в Италия остана жива с пълна сила
Коментари Харесай

Инфарктна развръзка потопи Юве в сълзи, Наполи мечтае

Интригата за купата в Италия остана жива с цялостна мощ след дербито на върха в Серия А сред Ювентус и Наполи на "Алианц стейдиъм " в Торино. Гостите от юга надвиха с 1:0 с попадение в самия край и се приближиха единствено на точка от първенеца.

Героят за момчетата на Маурицио Сари беше Калиду Кулибали. Сенегалецът прониза Джиджи Буфон в 90-та минута с глава с същински патрон и по този начин завърза интригата към скудетото в последните четири кръга.

Все отново "старата госпожа " има най-малък задатък, само че програмата на отбора е доста тежка до края и той може да бъде стопен. Но при всички положения единственият от огромните шампионати в Европа ще предложи буен свършек на сезона за почитателите си.

Двата отбора подходиха внимателно първоначално, а най-чистото състояние пристигна в 17-та минута. Тогава Миралем Пянич стреля съвършено от директен свободен удар, само че гредата беше най-верният асистент на Пепе Рейна.

Трябва да се означи, че все пак чисто състояние, Юве нямаше прецизен удар към вратата, тъй като гредите не влизат в тази част на статистиката. А Наполи изпусна няколко шанса, за които единствено може да съжалява, че не се трансфораха в гол.

Първият от тях пристигна в 24-та минута, когато топката стигна до Марек Хамшик в наказателното поле и той стреля доста добре и мощно, само че за негово злощастие топката облиза дясната греда от външната страна.

В 38-та минута неаполитанците стигнаха и до попадение. Тогава Лоренцо Инсиние се измъкна зад отбраната и мушна топката около Джиджи Буфон в мрежата му, само че попадението беше анулирано поради засада. Повторенията демонстрираха, че въпреки и минимална, такава в действителност имаше.

Така почивката пристигна без маркирани попадения. След подновяването на играта гросмайсторската борба продължи, а стремежът на отборите беше да минимизират в оптималната степен грешките. И съумяха.

Гостите бяха малко по-активни, обстрелваха по-често вратата на Буфон, само че 40-годишният деец сподели невероятната си класа. Хосе Кайехон и Аркадиуш Милик изпуснаха страхотни шансове за отбора си в средата на полувремето.

Може би най-чистата обстановка след почивката се откри пред Кайехон в 73-та минута. Тогава той беше изтърван зад отбраната и засече с мощно воле едно центриране. Топката летеше към далечния ъгъл на Буфон, само че стражът по необикновен метод съумя да избие сигурния гол.

После той избави рискови изстрели на Милик и Инсиние, последният от които беше в 89-та минута и който ветеранът мазета в корнер. От този корнер точно последва и победното попадение в тази среща.

Хосе Кайехон центрира съвършено от ъгловото знаменце и качи топката на главата на Калиду Кулибали, който беше изтърван от Мехди Бенатия и с същински патрон прониза Буфон и Юве за крайното 1:0.

След тази инфарктна развръзка Юве остава първи с 86 точки, само че Наполи е единствено с една по-малко, а до края на сезона предстоят тежки борби и на двата отбора, тъй че ще е забавно в борбата за скудетото.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР