Интригата на конгреса на БСП приключи още с приемането на

...
Интригата на конгреса на БСП приключи още с приемането на
Коментари Харесай

Опозицията на Нинова се преброи на конгреса, лидерът на БСП-София - въздържал се

Интригата на конгреса на Българска социалистическа партия завърши още с приемането на дневния ред. Опозицията на водача Корнелия Нинова се преброи - 149 делегати поддържаха предлагането да се включи точка за смяна на устава за избора на ръководител. 

Поправка в устава на Българска социалистическа партия, с която да се върне остарялото състояние водачът да не се избира от цялата партия, а от конгреса, да влезе в дневния ред, изиска Ваня Добрева, пратеник от " Красно село ". Предложението бе отхвърлено с 397 гласа " срещу " и 45 " въздържали се ". Сред тях и водачът на Българска социалистическа партия София Калоян Паргов. 

" Конгресът през февруари извърши политическа неточност. Подведен от лозунга, че осъществя народна власт, гласува решение, с което концентрира цялата власт в ръцете на ръководителя, който и да е той. Чест прави на Нинова, че до момента не се е възполвала от това състояние ", аргументира се Добрева. И изясни, че промяната в устава трансформира характера на Българска социалистическа партия, който е в отбрана на демократичните правила и свободата на отзиви. Ние придвижваме партията към лидерска с прояви на вождизъм и авторитаризъм, стимулира се Добрева. 

Сред гласуването на дневния ред част от делегатите на конгреса си потеглиха. Пред НДК те разясниха, че опозицията на Нинова е към 1/4 от делегатите на конгреса. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР