Интервю за Nbox.bg на Оля Ал-Ахмед с известния руски изпълнител

...
Интервю за Nbox.bg на Оля Ал-Ахмед с известния руски изпълнител
Коментари Харесай

Бивш солист на група "Земляне" Руслан Вега: Бъдете винаги в позитивно настроение и слушайте рок!

Интервю за Nbox.bg на Оля Ал-Ахмед с известния съветски реализатор на поп и рок музика Руслан Вега

- Руслан, за какво напуснахте именитата група „ Земляне ", където бяхте солист от 2005 година?

-Дойде време да се движа напред! Да бъдеш солист на именита група е отлично! Написах за група „ Земляне " хитовата ария „ Одиночество " /„ Самота " / Но постоянно съм мечтал да направя нещо свое, с което хората да ме запомнят. Искам да оставя лична диря в историята!

- Миналата година сте пели в Сирия? Как е там?

- Да! Беше супер! Изнесохме величествен церемония концерт на 9 май! Успяхме да забележим и да присъстваме на парада, изнесохме концерта, вдъхнахме от сирийския въздух и миризмата на маслиновите дървета и полетяхме назад към дома!

- Имате нов креативен псевдоним - Руслан Вега. Какво ще рече това?

- „ Вега " е звезда от съзвездието Лира! Освен името на здездата, това е и редуциране на семейството ми по майчина линия! Така нещата се навързаха от самосебе си. С този креативен псевдоним работя независимо от март 2019 година



- Руслан, твърдите, че се гордеете с циганската си кръв. Тази непокорна циганска кръв помагали Ви в живота, в творчеството и на сцената?

- Да, по този начин е и ни минимум не се срамя от този факт, в противен случай. Външността ми е типична, характерна, бих споделил циганска. Приличам изцяло на майка ми, която в действителност е носителката на циганската кръв. За някои хора това може да е минус, само че за мен персонално циганската ми кръв е голям плюс. Тази непокорна буйна кръв доста ми оказва помощ на сцената, в творчеството ми. Въпреки, че съм рок-музикант аз прелестно извършвам романси, род, който изисква освен гений, само че и подобаващ генезис. Така, както ромите пеят романси, никой различен не пее - радушно, същински, сантиментално...Точно както съветските национални частушки могат да бъдат изпети единствено от руснак, американските каубойски уестърн песни могат да бъдат изпълнени достоверно единствено от американец, шотландската гайда може да звучи единствено от шотландец, по този начин и циганският романс може да прозвучи единствено от ром! Така че циганската ми кръв несъмнено ми е от изгода на сцената и в творчеството ми.

- А къде повече доминира циганската ви кръв на сцената или в живота?

- Със сигурност на сцената. Аз съм се дисциплинирам в съветско семейство, в съветска среда, което е от голяма важност въпреки всичко. Все отново татко ми е чист руснак, майка ми е циганка. Моите родители са професионални музиканти. Майка ми е водеща солистка на ансамбъла „ Ромен ". Родителите ми непрестанно бяха по турнета, не ги виждах по половин година. Всеки актьор малко или доста води „ цигански " метод на живот, катунски, в случай че имаме поради турнетата. И това е част от работата, това е метод на живот. Но на мен циганската ми кръв несъмнено доста ми оказва помощ на сцената, в моите композиции, в творчеството ми като цяло.

- Кажете ми почтено, мечтал ли сте за друга специалност?

- В интерес на истината и през разум не ми е минавало да практикувам друга специалност. Израснах в музикална среда. Вероятно, в случай че бях цялостен некадърник щяха да ме захвърлят в някой детски дом. Но ето в този момент съм пред вас, и водим този радушен диалог сред водещ публицист и водещ солист на „ Земляне "! / Смее се!/ Играех по едно време футбол, само че не съм мислил за професионална кариера. Занимавах се и с бокс, само че съм удовлетворен, че се отдръпнах от кръга. Това, че започнах да пея съгласно ме е Божията воля! Такава ми е ориста.Като юноша не съм и предполагал, че живота ми може да бъде обвързван с именитата група „ Земляне ", само че ето, че и това се случи! Късмет!

- Имате ли обичани песни?

- Много песни са ми обичани! Напоследък и аз композирам за групата, даже последните шлагери на бенда са мои композиции. Може би бих отделели в специфична златна рамка песента, която се пее на всички места по света от всички генерации, и това е: Трава вкъщи ". Извън нашия репертуар всяка една качествена и професионална музика има място в сърцето ми. Израстнах най-вече със западната музика. Любими групи са ми Whitesnake, Deep Purple, Led Zeppelin, Queen. Обожавам Scorpions. Много ми харесва певицата Адел. Обичам да чувам и Том Джонс. Whitesnake - са безусловните ми любимци. А към обичаните ми песни можем да сложим „ Войникът на шанса " и «Burn». Харесват ми със своето звучене, хубостта на осъществяване. Залостен съм в тези времена и съответно с музиката на упоменатите групи. Най-ярките части са написани тогава, по тези времена и си стоят към момента устойчиво на пиедестала.

- Какво е за Вас рок музиката?

- Рокът е адреналин. Рокът е жанр на живот. Човек би трябвало да е рокер по душа. И макар, че обичам и сантименталната музика, баладите, надълбоко в душата си съм рокер. Бих споделил на почитателите на рока в България: Братя българи, слушайте същински рок с цел да имате адреналин в живота!

- Кога за пръв път музиката ви зариби?

- Още като дете. На 10 годишна възраст към този момент пеех в хора. Постепенно започвах солната си кариера. След довеждане докрай на учебно заведение се реалокирах в Санкт Петербург, където бях признат в музикалната академия и към този момент започнах в действителност професионално да се занимавам с магията, наречена музика. Сега към този момент и композирам. Една от най-успешните ми композиции за група „ Земляне " е баладата „ Самота " / " Одиночество " /, която бе удостоена с редица награди.

- В 2002 година сте бил признат в Театралната Академия, само че в следствие се отказвате. Защо не ви хареса актьорската специалност?

- В интерес на истината на 17 години не бях още напълно наясно какво желая от живота. Да, бях признат изцяло справедливо. В следствие разбрах, че съм изпълнин алтернативата: „ Дойдох, видях, победих ". А това не ми беше крайната цел. Исках да пея въпреки всичко. Актьорската специалност изисква цялостна жертва и 100% от времето. Сега, когато премислям нещата, малко скърбя. Много хора ми споделят, че съм характерен типаж и екрана би се радвал на такава осанка. Сега бих се снимал на драго сърце в киното, в случай че някой ме предложения. И все пак музиката за мен остава основен професионален приоритет.



- През 2003 година сте признат в музикалната академия „ М.П.Мусоргски " във факултета по естрадно-джазов вокал. Това Ваш избор ли беше или случайност на жребия?

- Не съществуваше никакъв различен избор. Факултет по рок пеене нямаше. Естрадно-джазовият отдел бе единствен по тези времена, с преобладаващо естрадно и поп направление. Никога не ме е привличал джаза. Не съм пял джаз и надали в миналото ще запея. Това е прекомерно комплициран за мен род, и той не е за всеки. Затова аз персонално най-вече изпълнявах рок-музика. Имах шанс въпреки всичко, случих на учител - Яна Леонидовна Кобина. Прекрасен човек и необикновен възпитател. Тя на доста неща ме научи в професионален проект, вярно ми сложи гласа, театралните обноски. Бях едвам трети курс студент, когато фортуната ми се усмихна и група „ Земляне " ме поканиха за солист. Състудентите доста ми завиждаха, гледаха ме неприятно. Но неприятните погледи на завистниците не ме тормозиха ни минимум. За мен основното е доброжелателният ми светоглед към живота, обичта към музиката, и това, че на първо място би трябвало да оставаме хора и да съхраняваме в себе си човещината и добродетелите, без значение от обстановката.

- Какво усещате когато излезете на сцената?

- Когато виждам публиката изпитвам нещо необяснимо. Това са хората, които копнеят да те чуят, да пеят с теб, да се радват, да претърпяват всичко, което ще се случи тъкмо довечера, на този концерт. Усещането е прелестно. Най-силен е адреналина на концертите в дребните градове, не толкоз в Москва и Санкт Петербург, които безусловно капризни от звезди. В провинцията хората ти се радват същински, ти за тях си звездата кацнала „ на тревата до техният дом ". Всички пеят заедно дружно с нас. Публиката в дребните градове ни чака с неспокойствие и копнее да ни види на сцената. С една дума - всеки наш концерт е 100 процентен адреналин. Надявам се да реализираме същия адреналин и на концерта ми София на 13 януари 2020 година в удобния и съвременен Sasa fashion food в Парадайс център. 90 % от триумфа на актьора - е контакта с публиката!

- За рок-музикантите споделят, че вървят несресани, с кожани облекла, живеят безредно по правилото „ секс-наркотици и рок-ен-рол ". Вие по този начин ли живеете?

- О, не! Това не е за мен / Смее се!/ Имам няколко безусловно неразрешени за моите правила неща и това са опиатите, които ненавиждам, мразя и в никакъв случай не съм употребявал, и нямам такива планове. Същото се отнася и за алкохола. Бих могъл да изпия чаша хубаво руйно вино в приятна компания с цел да се отпусна малко, само че не и да прекаля, в никакъв случай. А що се касае до секса, да това е изцяло обикновено. Дори доста добре се отнасям към него. Мисля, че любовта и секса участват във всяка една хубава и стойностна музика. А най-големия опиат за един реализатор - това е публиката. Аз персонално съм добър брачен партньор, почитам жена си, постаравам се да вардя фамилното огнище. Аз съм домошар, обичам брачната половинка си и домашния уют.

- За повторно ще посетите България?

- Да, пристигам за повторно в България. Първо пях на българска сцена с Група „ Земляне ", която към този момент беше гостувала в страната ви през 80-те години. По думите им са провокирали същински възторг по тези времена. Сега към този момент пристигам със солов репертоар и се надявам и този път триумфът да се повтори по време на забележителното отбелязване на Новата Година по Стар жанр на 13 януари 2020 година в удобния и съвременен Sasa fashion food в Парадайс център в София.

- С какъв репертоар идвате този път в София?

- За аудитория в София ще извърша всичките ми познати остарели шлагери, като: «Трава у дома», «Каскадёры», «Прости, Земля», «Маленький кораблик», «Путь домой», «Красный конь», «Каратэ», «Взлётная полоса», «Поверь в мечту» и доста други. Обезателно ще покажа и най-новият ми репертоар с благозвучните и доста известни песни: „ Самота " / „ Одиночество " /, „ Мама " и доста други с които ще развеселявам българската аудитория.

- Вашето благопожелание за Новата Година към българските ви почитатели?

- Пожелавам да има мир, да има добрина и почтеност, хората да се радват на открити, чисти връзки и най-важното: постоянно да са в хубаво, положително въодушевление.
Елате на 13 януари 2020 година в удобния и съвременен Sasa fashion food в Парадайс център в София и пейте дружно с нас!



*** Руслан Вега (Щукин - Вингелевский) беше дълги години най-яркият солист на именитата още от Съюз на съветските социалистически републики рок-група „ Земляне”. Той е уверен, че знае какво значи същинското благополучие и по какъв начин да се реализира. Обича да споделя своето благополучие с близките, с другари и родственици и да прави всички хора към себе си щастливи. За подобен човек като Руслан, умерено можем да кажем: нравствен, открит и ярък. От 2005 година той бе солист на именитата група „ Земляне” и за него се носи мълва, че е един от най-мощните и мощни гласове в Русия. Но евентуално рамките на група „ Земляне” му стават тесни, макар че той идеално се вписваше в нея, защото с идването на младия харизматичен солист бенда се преобразява тотално приемайки още по-мощно, мощно и модерно звучене. Днес, дни преди концерта на Руслан Вега в София, който ще се състои на 13 януари 2020 година в удобния и съвременен Sasa fashion food в Парадайс център, артистът описа за неговия светоглед, обичта си към музиката, и за това, че на първо място би трябвало да оставаме хора и да съхраняваме в себе си човещината и добродетелите, без значение от обстановката. Известния реализатор Руслан Вега ще изнесат концерт на 13 януари 2020 година в удобния и съвременен Sasa fashion food в Парадайс център, където със своите фенове дружно да посрещне „ Старый Новый Год” или тъй наречените Руска Нова Година по остарял жанр.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР