Интервю със Салма Хайек в Гардиън“ по повод новия филм

...
Интервю със Салма Хайек в Гардиън“ по повод новия филм
Коментари Харесай

Уайнстийн към Салма Хайек: Не съм те наел, за да изглеждаш грозна

Интервю със Салма Хайек в „ Гардиън “ във връзка новия филм на Marvel – „ Вечните “ стана причина отново да се заприказва за тъмното минало на продуцента Харви Уайнстийн. Преди време актрисата показа в елементи за половия тормоз, на който е била подложена от холивудския магнат и от този момент избра да се отдръпна, с цел да не поставя в допълнение сол в раната. Нещо в обаче нея се пречупи сега, в който журналистката от изданието показа, че тя също е била обект на тормоз от страна на Уайнстийн и предразположи Хайек да развърже езика си.

Актрисата въображаемо се върна в предишното и си спомни за сполучливото си преобразяване в в действителност значима роля - тази на художничката Фрида Кало. Същевременно обаче към момента усеща неприятния усет на претърпяното, когато заприказва за тези времена. Причината – честите позвънявания от разгневения Уайнстийн, който подхранвал възприятието си за власт като тормозел дамите по всякакъв начин.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Cinema - Art - Epic Beauty (@epic_cinemart)

" Обаждаше ми се и ми крещеше за какво имам подписани вежди и мустаци, споделяше ми, че не ме е наел, за да  наподобявам грозна ", споделя Хайек.

" Попитах го дали изобщо в миналото е виждал фотография на Фрида Кало. Ако беше продуцент на Сирано дьо Бержерак, дали щеше да попита какво не му е наред с носа? ", пита Салма.

Въпреки непристойното държание на Уайнстийн в огромна част от времето, актриста въпреки всичко споделя, че не е ставала жертва на отявлените мераци на продуцента, като акцентира, че една от вероятните аргументи за това е, че сред близкия й кръг от другари участват видни имена като това на Куентин Тарантино и Джордж Клуни.

" Освен това съм доста мощна ", добавя актрисата. Подобно на доста нейни колежки, тя също се е страхувала от Уайнстийн, само че най-голямото й майсторство се състояло в това, че е успявала да направи по този начин, че да не си проличи и да резервира мощен дух. Хайек споделя, че постоянно е държала да има домашни любимци, а от тях е научила скъп урок как да се извиси над страховете си си:  " Знам какъв брой е значимо близките да не надушат страха ти ".
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Visagista (@giofacialtrendy)

Според Салма фактът, че продуцентът понастоящем е зад решетките, напълно не значи, че филмовата промишленост е чиста от хора с сходно мислене.

„ Ние сме девойки! Трябва да се научим да бъдем смели. Не е елементарно, само че би трябвало “ – споделя актрисата.

Хайек е родена и отраснала в Мексико, а този биографичен факт не постоянно е бил в нейна изгода. На въпрос дали половият тормоз, или расизмът е по-голям проблем за Холивуд, тя споделя: „ Тормозът и расизмът вървят ръка за ръка. Ако не подхождат с нужното почитание към произхода ти, имат възприятието, че си по-слаб, а те разчитат точно на това “.

Актрисата даже твърди, че невенъж са ѝ били отказвани основни функции във филми, тъй като " не са написани за латино жена ". Хайек си спомня за образ предопределен именно за жена-мексиканка, само че след това ролята е предоставена на бяла американка. Именно поради тези проблеми, които разяждат Холивуд от вътрешната страна, тя приема с наяве неспокойствие ролята на Аяк във " Вечните ", където работи с жена режисьор.

" Да гледаш друга жена, която е толкоз мощна, толкоз интелигентна - това е даже по-съществено от самия филм ", споделя решително Салма. Ние пък бихме допълнили, че харесваме хора, които вдъхват храброст на останалите, с цел да могат решително да разгърнат цялостния си капацитет пред света.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Cine Mexicano (@cinemexicanotv)
Салма Хайек: Няма краен период за дамите. Можеш да мечтаеш на всяка възраст
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР