Интервю с Нели Тодорова, управител на клон Враца на Fibank.

...
Интервю с Нели Тодорова, управител на клон Враца на Fibank.
Коментари Харесай

Нели Тодорова: Kлиентите на Fibank първи в България могат да си издадат анимирана виртуална карта

Интервю с Нели Тодорова, шеф на клон Враца на Fibank.

Г-жо Тодорова, потребителски или жилищни заеми търсят по-често жителите на Враца?
Разбира се, че по-търсени са потребителските заеми. Те са й по-познатия артикул при жителите. Процесът по кандидатстване и разпределяне на средствата е доста по-опростен и бърз и хората ги избират. В рамките на най-много час те могат да заявят и получат мечтаните средства.
Не са изключени обаче и случаи, в които клиентите избират ипотечен заем, въпреки и сумата да е дребна. Причината е по-добрата цена на заема или по-дългия период, който разрешава един ипотечен заем. Говоря в случаите, когато заемът е за настоящи потребности или сливане на отговорности.
Когато обаче сумата е нужна за покупка на жилище, то съвсем постоянно клиентите избират ипотечен заем. Цените на парцелите в последните години скочиха фрапантно и в случай че допреди 4-5 години с потребителски заем човек можеше да си купи неподвижен парцел, дребен апартамент да вземем за пример, то през днешния ден, оптималната сума на потребителския заем, която във Fibank е 80 хиляди лева, не е задоволителна, даже и с съществуване на спестявания. Обикновено по-евтините жилища имат потребност от повсеместен ремонт, което води до потребността от повече средства.

До какъв брой съгласно вас е публикувано потреблението на кредитни карти в всекидневието на жителите на Враца и района? Предлагате ли промоционални условия по кредитните карти и какви са те?
Кредитната карта е един прелестен артикул, когато клиентът знае по какъв начин да го употребява, знае преимуществата, които му дава използването на картата.
Все повече клиенти търсят и употребяват кредитна карта в всекидневието си. Това е обвързвано и с опцията за заплащане с такава карта в града и района, с развиването на терминалната мрежа. 
Мога да кажа, от персонални наблюдения, че съвсем няма обект в центъра на града и освен, където да няма подложен ПОС терминал. А съществуването на ПОС терминали допуска и потреблението на всяка банкова карта. Предвид това, че към този момент има с изключение на физически, цифрови и виртуални дебитни и кредитни карти, младежите от ден на ден употребяват тях, като средство за разплащане в всекидневието си.
Кредитните карти, предлагани от нашата банка, сега имат прелестни промоционални условия и всеки клиент, който съобщи кредитна карта, от този месец може да се възползва от тях. Клиентите не заплащат такса за поддръжка на картата през първата година от издаването й. Спрямо това какъв брой постоянно я употребяват и размерите на заплащания, направени с нея посредством ПОС при търговци в България, чужбина или онлайн, могат да се освободят от такса за поддръжката й за идната година. Т.е. ползвайки своята кредитна карта, тя ще им се отблагодари, като ги освободи от годишна такса през идната година.
Също по този начин преди броени дни представихме и извънредни карти Visa с дизайн, въодушевен от Олимпийските и Параолимпийските игри Париж 2024. За първи път на българския пазар пуснахме и анимирана виртуална карта.

Fibank е една от първите в страната, които оферират заем за закупуване на нов или използван електромобил, какъв е ползата към този вид заеми от клиентите ви във Враца? 
Както постоянно Fibank не изневерява на себе си. Тя постоянно е била новаторска и последваща трендовете. Стремим се да отговорим на търсенето и да сме първи в това, което вършим.
Забелязва се възходящо търсене от потребителите на електрически коли и ние сме подготвени да предложим най-хубавото. Търсенето обаче, най-малко в района, на този тип заем все още не е огромно. Опитваме се да разпространяваме продукта и повече хора да схванат за опцията, която банката предлага. Смятам, че изискванията се много положителни. Остава и те да доближат до евентуалните клиенти. Клон Враца има сътрудници, търговци на коли в града, на които сме презентирали към този момент нашия артикул и преимуществата му, като чакаме повишение на интереса към него през 2024 година.
Като цяло Fibank следва своята политика за стабилно развиване и задачата за реализиране на нулев отпечатък върху околната среда. 
Освен заемите за покупка на електрически коли, банката предлага също по този начин заем „ Зелена сила за семействата “, както „ Зелена сила - свободен пазар “ и „ Зелена сила - лично ползване “, предопределени за бизнеса. 
Чрез заема „ Зелена сила за семействата “ клиентите могат да си обезпечат нужните средства за своя зелен план и да изградят апаратура за лично произвеждане на сила от възобновими източници, в това число и системи за предпазване на създадената електрическа сила. Срокът на заема е до 10 години, като не се изисква поръчителство, а е нужно утвърждение за финансиране от Министерство на енергетиката по „ Националната скица за подкрепяне на семейства в региона на силата от възобновими източници “.

Една от главните тематики в медиите през миналата година бе за въвеждането на „ Платежна сметка за съществени интервенции “, която да дава опция на жителите да банкират без да заплащат спомагателни такси и комисиони. Вашата банка вкара ли такава сметка и кой може да се възползва от нея?
Да, Fibank предлага платежна сметка за съществени интервенции, в това число и такава, отразяваща промените в закона, които влязоха в действие от началото на м. септември предходната година. Тази сметка може да се открие в офис на банката и е предопределена за физически лица, според условията на закона.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР