Интервю с Михай Урсой, регионален мениджър Румъния, България и Молдова

...
Интервю с Михай Урсой, регионален мениджър Румъния, България и Молдова
Коментари Харесай

Повече от 1 милиард души по света разчитат на нашите сателити за своето ТВ съдържание

Интервю с Михай Урсой, районен управител Румъния, България и Молдова в SES Astra, водещият сателитен оператор в света:

Какви са преимуществата на сателитните връзки?

Технологиите се развиват по-бързо от всеки път и спътниците спомагат за равномерен развой на акомодация. Възможностите за прибавяне на нови канали, в това число HD и UltraHD, са неограничени. Сателитите са естествена платформа за предаване на наличие с висока резолюция заради наличния потенциал. Той разрешава на феновете да получават сигнали с непрекъснато качество, без значение къде се намират в зоната на покритие. И положителната вест е, че спътниците са проектирани за приемане и предаване на UHD, тъй че не са нужни спомагателни промени за UHD излъчвания.

Клиентите на стрийминг услуги могат да имат проблеми, когато мрежата е неприятна или сигналът е злепоставен. Кабелната телевизия изисква инфраструктура, която не постоянно е разполагаем, а от време на време е невероятно да се построи в избрани райони или не е търговски жизнеспособна. От друга страна, спътниците покриват необятни райони, страни или даже континенти и не изпитват проблеми с предаването в изолирани региони като острови, планински региони или дълбоки долини.

Друга съществена дарба на спътника във връзка с наземното систематизиране остава способността му да обезпечава наличие до безконечен брой крайни точки. Това е изключително значимо в селските региони, където разноските за широколентова съгласуваност и цифрова наземна телевизия се усилват с намаляването на гъстотата на популацията. Много селски региони са съществени цели за напредък на доставчиците на видео, само че наземните системи остават в несъмнено неподходящо състояние, когато става въпрос за достъп до пазара.

Какви са провокациите пред медийната промишленост през 2019 година?

Ръстът на евтиният широколентов достъп до интернет и повишаването на вариантите за нелинейно гледане на видео наличие могат да изпратят загадъчен знак върху линейните телевизионни излъчвания. По този метод бих споделил, че 2019 година маркира за всички участници в медийната промишленост нуждата от адаптиране към разнообразните и непрекъснато изменящи се привички на ползване на наличие от разнообразни генерации.

Всички ние би трябвало да следим измененията в потреблението на наличие и факт е, че изменящите се привички на феновете въздействат на нашето мислене и на нашите клиенти.

За SES, краят на 2018 година значи нарастване на обсега ни до над 355 милиона семейства, като повече от 1 милиард души по света разчитат на SES за своето ТВ наличие. Стойността, която носим във видео-екосистемата, е голяма. Чрез прибавяне на опция за безпроблемно форматиране и даване на програмирането на нашите клиенти в голям брой платформи, в това число наземни, разширяваме и усилваме нашата прелест като сътрудници и въздействието си върху нашите видеооператори.

В този миг всички телекомуникационни компании на българския пазар - Булсатком, Виваком, Теленор и А1 имат в своята оферта OTT услуги. Смятате ли, че потреблението на нелинейно видео понижава времето, прекарано в гледане на линейна телевизия?

Бих споделил, че работният поток на телекомите става по-сложен, защото от ден на ден екрани би трябвало да се доближат. Но митът, че " никой към този момент не гледа телевизия ", се опровергава от данни, които демонстрират, че линейната телевизия остава желан способ на ползване, даже и за младата аудитория. Така че, бих споделил, че телевизионните екрани не изчезват, те просто стават по-големи.

Кое съгласно Вас е неповторимото предложение на SES на пазара?

SES е международен водач в региона на сателитните връзки, което носи голяма отговорност за компанията. Ето за какво ние продължаваме да разширяваме броя на услугите в обслужването на клиентите и сме сигурни, че постоянно сме отпред с най-модерните технологии. Освен сателитният потенциал, SES предлага цялостна гама от наземни услуги, свързани със сателитни излъчвания. Това е един детайл, който ни отличава от конкуренцията. Освен това SES има неповторим метод към партньорствата сред доставчиците на сателитни информационни услуги, т.е. SES освен продава сателитен потенциал, само че и интегрирани услуги. Ние оставаме покрай нашите клиенти през цялото времетраене на контракта, като предлагаме маркетингова поддръжка и персонализирани PR. По този метод ние оказваме помощ на нашите клиенти (телевизионни канали, оператори на сателитна телевизия) да усилят аудиторията си, което в последна сметка води до напредък на приходите за всички участващи страни.

Българският ефирен пазар към този момент е много кондензиран, с навлизане на платена телевизия от към 88%. Смятате ли, че нова услуга за сателитна телевизия би се вписала в българския пазар?

Позволете ми да ви дам един доста индикативен образец от Румъния. Orange започва своята DTH платформа на спътника на SES на 31,5 Изток, когато проникването на платена телевизия в Румъния бе над 85% и на пазара към този момент оперираха 4 DTH платформи. Няколко години по-късно Orange TV е доста сполучлива и продължава своя напредък.

Използвайки най-съвременните технологии, които SES може да предложи, нашият богат опит в основаването на нови DTH платформи, нашите интегрирани услуги и маркетингова поддръжка, нов състезател в България ще може да започва DTH услуга за доста малко време, като употребява мощния сателитен сигнал на един от нашите спътници, който покрива цялата страна и може да бъде улавян с дребни сателитни чинии.

Големият капацитет на сателитната телевизия идва от опциите да предлага великолепно качество на изображението и доста положително покритие, даже и за отдалечените региони, които са мъчно налични за кабела. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР