Интервю с Къртис Кауърд, управляващ съдружник във фонда за управление

...
Интервю с Къртис Кауърд, управляващ съдружник във фонда за управление
Коментари Харесай

Най-големият пловдивски мол привлича микс от дълго чакани от пловдивчани модни марки! Вижте кои са!

Интервю с Къртис Кауърд, ръководещ съучастник във фонда за ръководство на активи Arceland Group, притежател на комерсиалния център

Бившият мол " Галерия " възкръсва в PLOVDIV PLAZA. Избрахте да включите пловдивчани в процеса по вдъхване на новия живот, организирахте конкурс за ново име. Припомнете ни.

Когато започнахме дейностите по преустройството на постройката, напълно разумно, започнахме да обсъждаме какво да е новото име най-големия мол в Пловдив. Искахме то да е също толкоз съвременно, колкото и комерсиалния център. Така се роди концепцията вместо ние да решаваме по какъв начин е най-добре да се споделя новият мол, да дадем опция на пловдивчани сами да изберат името, което съгласно тях най-вече му подхожда. Сметнахме, че това ще е занимателно и положително начало за новия мол.

Бяхме доста впечатлени, че над 3 700 души се включиха в гласуването, което продължи 3 месеца. Те можеха да дават своите оферти, както и да гласоподават за към този момент посочени имена на особено основан уебсайт www.nameyourmall.bg. А късметлията в томболата в края на акцията отиде на екскурзия в Париж на наши разходи.

PLOVDIV PLAZA беше името, което събра най-вече гласове в третия, заключителен кръг на гласуването.

Последва доста работа за цялостно възобновяване и промяна на визията, в това число и външната на обекта. Каква е общата идея и по какъв начин действително модернизирахте пространството, какво е съотношението сред обектите, предопределени за шопинг, офисите, зоната и обектите за развлечение, както и за публично обслужване, в това число паркинга.



С архитектурното студио SGI работихме доста, с цел да създадем функционални пространства, предоставящи на посетителите комфорт и възприятие за лекост. Интериорът на комерсиалния център е в светли и топли цветове, които основават шир и комфорт. Мебелите и декоративните осветителни тела са направени от натурален фурнир в естествен цвят, който в допълнение внася топлота и уют.

Водещо за нас е удовлетворението на посетителите от времето, прекарано в комерсиалния център. Искахме той да бъде не просто място за извършване на покупки, само че и за превозване на свободното време със фамилията и приятелите.

Затова привлякохме микс от фешън марки, които пловдивчани от дълго време чакат, както и заложихме на неповторими за града атракции. Вече не е загадка, че в PLOVDIV PLAZA ще се намира един от най-големите LED екрани освен в България, само че и на територията на цяла Югоизточна Европа. Екранът, който ще се издига в атриума, ще е с височина 16,3 м и повърхност от 175 кв. м и ще излъчва особено създадени 3D клипове.

За феновете на рисковите преживявания на Първо равнище в Западния атриум е обособена зона с висока стена за катерене и батути. Погрижили сме се и за удобството при напредването сред другите равнища на мола – разполагаем на посетителите ще са 5 асансьора както и ескалатори на всяко равнище.

Търговската част се добавя от съвременни и функционални офисни пространства. Между двете здания има лесна вътрешна връзка, като в това време се обезпечава независимото им действие. За улеснение на посетителите на комерсиалния център и работещите в офисите са планувани 3 надземни паркоетажа с 1200 места. В допълнение към тях ще бъдат 50 външни паркоместа и 50 в под земята паркинг.

Шопингът е сърцето на МОЛ-а – каква е площта, избрана за какъв брой обекти, може ли да се приказва за предварителни контракти, ще има ли нови марки на пловдивския пазар?

Търговската повърхност на PLOVDIV PLAZA е 35 000 квадратни метра и най-голямата част от нея е планувана за магазини на водещи международни и български марки. Те ще се намират на равнища 0 и 1. Разнообразни и обичани на всички заведения за хранене, както и огромен детски център ще са ситуирани на 2 равнище.

Договорът с най-голямата фешън дистрибуторска група Inditex към този момент е реалност. Пловдивчани най-накрая ще имат магазин на стилния колос ZARA в техния град. Сред другите магазини, които безспорно ще провокират интерес, са Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, H&M, LC Waikiki и New Yorker. Също по този начин, ние сме доста щастливи, че ИКЕА се причисли към международните марки, които ще участват в мола.

Пловдивчани споделят, че един киносалон в новия мол ще е същинска облага. Виждането ви по този въпрос.

Решението дали да има или да няма киносалон в PLOVDIV PLAZA не беше по никакъв начин елементарно. Знаем, че доста от нашите клиенти чакат на територията на мола да има кино. Вместо " добре познатото остаряло " ние избрахме да влагаме в едни по-модерни и динамични способи за развлечение. Чудесен образец в това отношение е LED дисплеят, за който загатнах. Той ще е ситуиран към асансьорите в Източния атриум и ще излъчва атрактивни 3D клипове и анимации – създадени напълно в България! И налични изцяло гратис за всички гости на мола.

На равнища 0 и 1 сме планували площи за кафенета, гледащи към LED екрана, тъй че посетителите да могат да се насладят на вълнуващите клипове, до момента в който отпиват от своите питиета.

Друг сходен образец е стената за катерене, която е една от най-високите в страната, ще даде опция на дребни и огромни да съчетават интензивно спорт и развлечение.

Във времето до края на годината какво да чакат пловдивчани?

Само хубави вести! На първо място – планираме PLOVDIV PLAZA да отвори порти единствено след  месеци – през ноември 2018 година В идващите седмици ще станат ясни и други доста забавни магазини, които изцяло ще трансформират навиците за извършване на покупки на пловдивчани. Обещаваме да ви държим в течение за всички новости към откриването на най-големия и съвременен мол в града на тепетата. Защото Пловдив го заслужава!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР