Интервю на Силвия Великова с Андрей Райчев Разликата между Васил

...
Интервю на Силвия Великова с Андрей Райчев Разликата между Васил
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Дистанция от 10% в София е преодолима. ПП - в изолация в страната

Интервю на Силвия Великова с Андрей Райчев

Разликата сред Васил Терзиев и Ваня Григорова се движи врамките на 10%, той върви надолу, а тя – нагоре. Ако тази отдалеченост се резервира, тя е преодолима.

Това мнение изрази пред БНР социологът Андрей Райчев. Според него всеки, който каже, че знае какво ще стане на балотажа в София, бърка.

Отчетливо анти-ПП надъхан е електоратът на Има Такъв Народ, който ще прелее  към Григорова.  Не е ясно по какъв начин би дал своя вот електоратът на ГЕРБ , а " Възраждане " постоянно са играли независимо. Поддръжниците на Вили Лилков са в обстановка " да избират  сред аленото и Държавна сигурност ", и двете противоположни на тях, " по-скоро огромна част от тях ще останат у дома ", направи обзор социологът относно възможната поддръжка за двамата претенденти на балотажа. 

Политическа партия изпадат в изолираност в страната , счита Райчев.

" Има детайл на надменност в цялата работа, което неизбежно и постоянно води до изолираност. Те се държат като кардинално безнаказани хора. Тази поза за тях е губеща. Ако попаднат под действието на резултата " всички против себе си ", ще бъде доста неприятно. "

Скандалът с машините за гласоподаване е инцидентен и няма отдалечен ришельовски план , изрази мнение Райчев в предаването " Преди всички ". По думите му Политическа партия са съумели да си вдигнат електората, само че на висока цена –  всички останали са споделили " ееееее " и това " ееееее " ще го забележим другата неделя ".

ГЕРБ се къпеше в обич от герберите, загуби властта не посредством разпад на личния си електорат, а тъй като другите споделиха – " стига толкова ", подсети той.

Вътре в аленото има огромен срив за няколко години и за първи път от години  лявото е получило подтик , посочи Андрей Райчев.

" Г-жа Григорова е първият случай на някаква надеждица, която проблясва , че нещо потегля в противоположна посока. Григорова съумя да дръпне и своята листа нагоре. Това е доста огромен персонален триумф. Тя е доста млад и некомпетентен политик. Между двата тура трябва  да успее да ухажва два сложни за ухажване електората– на ГЕРБ и на " Възраждане " .

" Голямата сглобка ще реши дребните сглобки. Не мисля, че този брак по сметка, с омерзение - те не се обичат, чакат това да свърши, само че тази сглобка е стимулирана геополитически. Факторите, които я провокират, са нещата, които я държат. Аз не съм неин почитател, само че тя е значима за България. Право-криво, държи и мисля, че няма да я скапват огромната.  Тези избори не се оказаха съдбовни за сглобката Борисов и Движение за права и свободи не считат да скапват работата. Прекипява им понякога, споделят А, само че не споделят Б . Политическа партия от своя страна въпреки всичко наподобява са удовлетворени от това, че имат министри. Те имат вяра в своето познание по какъв начин да оправят България ", разяснява Андрей Райчев.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.

По обявата работи: Яна Боянова
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР