Интервю на Илиана Беновска с министъра на туризма Николина Ангелкова

...
Интервю на Илиана Беновска с министъра на туризма Николина Ангелкова
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: На Симеонов “силните чувства” към мен го мотивират, ще помисля за правни действия

Интервю на Илиана Беновска с министъра на туризма Николина Ангелкова от 4 април 2019 година

Илиана Беновска: Как си обяснявате, че Валери Симеонов Ви вади този апартамент в този момент и какво Ви сподели министър-председателят Борисов, разговаряхте ли с него, следва ли оставка или отпуск?

Николина Ангелкова: Как си изяснявам, може би с неговите „ мощни усеща ”. Искам да напомня един изблик...

Илиана Беновска: Какви „ усеща ”, той е влюбен във Вас ли?

Николина Ангелкова: Не знам! Имаше един подобен изблик предходната година, знаете пред всички вас се разнасяха един документи за сигнали до прокуратурата за мои дейности.

Илиана Беновска: Защо в този момент го прави?

Николина Ангелкова: Не знам за какво обаче, откакто прокуратурата се произнесе през предходната година и запитана от вас медиите, излязоха резултати, че както аз, по този начин и сътрудниците от министерството нямат никакви осъществени престъпления по подадените сигнали от Валери Симеонов, тогава той не отиде с този отвод от прокуратурата до медиите. Така че не мога да обясня неговото държание.

Илиана Беновска: А какво сте говорили с министър-председателя, в случай че сте говорили, той изиска ли Ви оставка, отпуск?

Николина Ангелкова: Не съм разговаряла с господин Борисов, кацам сега. Веднага ще се чуем. Разбира се всичко, каквото разпореди господин Борисов аз ще го направя.

Илиана Беновска: А персонално Вие какви дейности смятате да предприемете против Симеонов да вземем за пример?

Николина Ангелкова: Вижте, за мен е значимо да си правя работата съгласно закона, значимо е това, което сме начертали като цели, да го следваме. И в действителност е доста тъпо, когато без да имат никакви доказателства се вършат внушения и операции, изключително по повод бранш „ Туризъм ”.

Илиана Беновска: Това е ясно, само че ще поискате ли по правосъден ред, Вие сте правист, доста добре го знаете...

Николина Ангелкова: Това ще го преценява.

Илиана Беновска: Ако Вие се чувствате права, аз мисля, че сътрудниците споделят мнението ми, би следвало да имате лост да докажете истинността си по съответния ред, откакто той го популяризира по този метод!

Николина Ангелкова: Аз отново споделям, дадох Ви образец с едно такова деяние през предходната година, което напълно удостовери законността на дейностите на администрацията, която аз ръководя и моите персонални, и надлежно, че не са открити престъпления. Така че за мен е значимо работата, която вършим, да бъде не 100%, а 200% съблюдаване на нашето законодателство.

Илиана Беновска: Добре, само че с изключение на „ усеща ” той дали не желае Вашата позиция или да постави собствен човек там, знаете неговия интерес към туризма, шума към концесиите, към плажовете?

Николина Ангелкова: Задайте този въпрос към него, аз в действителност не мога да давам отговор от негово име.

Илиана Беновска: А Вие ще предприемете ли някаква офанзива против Симеонов, приказва се, че той има някакво нелегално строителство, няма да вляза в неговата роля да кажа къде и по кое време?

Николина Ангелкова: Има проверяващи органи, които би трябвало да си свършат работата, в случай че има нещо такова.

Илиана Беновска: Вие няма да бъдете проводник?

Николина Ангелкова: Аз желая да си правя моята работа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР