Интервю на Альона НЕЙКОВАОсвен на музикалната сцена, наскоро излязохте и

...
Интервю на Альона НЕЙКОВАОсвен на музикалната сцена, наскоро излязохте и
Коментари Харесай

Цвети Радойчева: Време е да се замислим за духовните ценности

Интервю на Альона НЕЙКОВА

Освен на музикалната сцена, неотдавна излязохте и на театралната. Кой ви предложения да участвате в спектакъла " Белият гарван ", Цвети?
- Обожавам сцената и изкуството във всевъзможен аспект. Аз съм роден актьор и се усещам същински щастлива, когато пея, играя, танцувам и влияя на публиката с силата и гения си. За мен театърът е сбъдната детска фантазия и съм извънредно щастлива, че имам опцията да играя в сатиричната режисура " Белият гарван ". Покани ме режисьорът Ивайло Спасов, на който съм признателна за доверието.
- Каква е ролята ви в тази режисура и по какъв начин се подготвяхте за нея? Кое ви беше най-трудното в това предизвикателство?- Ролята ми е на актуалната кифла Сузи. Тя наподобява на " вървежните " девойки сега, които нямат морал, и за тях е значима само материалната част от живота. Сузи върви единствено по магазините, търси някой паралия да й постави силикон и не намира никакъв смисъл да чете книги. За нея чистите и същински взаимоотношения, основани на обич и нематериалност, нямат значение, значимо е какви външни придобивки ще получи...
Като актьор по природа не мога да кажа, че съм изпитала огромни компликации в построяването на облика на Сузи, макар че тя е 100-процентна диаметралност на моята персона в действителния живот. Но точно това ме въодушевява да провокирам себе си в радикално разнообразни функции.
- За какви хора ще е забавен този театър?
- " Белият гарван " е подобаващ за всеки, който желае да види днешната действителност. Сюжетът е поднесен по доста образован и в това време комичен метод. И всичко това е съпроводено със страхотна актьорска игра. На сцената сме дружно с Цветелина Маринова, която влиза в ролята на моята сестра близначка. Съветвам доста млади и подрастващи девойки да гледат представлението и да схванат какви не би трябвало да бъдат. А също по този начин да вземат поука, да се замислят какъв брой са значими духовните полезности, тъй като младостта е краткотрайна, облеклата се скъсват, парите свършват, животът отминава като момент, само че душата остава вечно.- Успяхте ли да усетите реакцията на публиката на премиерата на постановката?
- Публиката беше прелестна. Премиерата притегли интереса на хора от най-различна възраст и всички одобриха ролята и представянето ми извънредно добре. Бяха впечатлени от моите артистични благоприятни условия, а може би и много прелестно сюрпризирани, защото ме познават до момента само и единствено като певица.
- До каква степен обликът, в който се превъплътихте на театралната сцена, дава отговор на вашия темперамент? По какво си наподобявате с героинята ви в " Белият гарван " и по какво се различавате?
- Образът на Сузи е надалеч от мен, в действителност, тя е моята цялостна диаметралност като темперамент и светоусещане. За мен точно това е вдъхновяващо. Интересно ми е да сложа нейните обувки, да вляза в същността й, да усетя себе си лековата и даже повърхностна - въобще да видя света през нейните очи. Превъплъщаването в разнообразни облици ме обогатява и ми дава опция да узнавам нови и нови неща за самата себе си. Театралното изкуство е същинска магия.
- Харесва ли ви да си партнирате с други артисти, имайки поради, че нормално сте сама на сцената като певица?
- В тази режисура съвсем от самото начало съм сама на сцената, след мен играе " моята сестра близначка " Цветелина Маринова и най-после двете се срещаме. Независимо че съм привикнала да бъда индивидуалист като певица, за мен постоянно е наслаждение да си партнирам с изобретателни, надарени и сърцати сътрудници, каквато в тази ситуация е Цвети Маринова.
- Откога е афинитетът ви към театъра? Кой ви възпламени по това изкуство?
- Моята обич към театъра е от ранно детство. Няма да не помни по какъв начин мама, която ме възпламени по това изкуство, ме водеше на куклен спектакъл на 3-годишна възраст. И бях толкоз въодушевена и впечатлена от живата игра на актьорите, че след театралните представления към този момент не желаех да виждам детски филмчета. Представях си по какъв начин точно аз съм на тази сцена, играя своя роля с доста вдъхновение и получавам овациите на публиката. А сбъдването на детските фантазии е най-голямото благосъстояние на света, защото те са същински, достоверни, пристигнали от дълбините на сърцето и носещи единствено благополучие.
- По-голям ли е адреналинът от актьорската игра, в сравнение с при осъществяване на песни?
- Адреналинът идва от любовта към изкуството и желанието да се представиш уместно. А при мен любовта и към музиката, и към театъра е доста мощна. Вълнението постоянно го има, без значение дали ще пея или играя на сцената. Чувството е прелестно, мога да го сравня с това да си влюбен. Аз съм влюбена в сцената за цялостен живот.
- Влече ли ви и киното? Имате ли упоритости да се пробвате и в Седмото изкуство?
- О, несъмнено, че ме влече киното, а към този момент имам и оферти за идни изяви. Когато станат факт, ще споделя всичко на драго сърце с читателите на ДУМА.
- Вие сте и част от акцията " Успели българи дават персонален образец "...
- Да, за поредна година се включих в тази прелестна самодейност. Смятам, че точно известните персони би трябвало да дават добър образец на подрастващото потомство, да го въодушевяват да следва фантазиите си, да развива гениите си, мощно да има вяра в себе си и своите качества.
- Кое ви направи най-голямо усещане при срещите с учениците? Какви въпроси ви задават, от какво се интересуват?
- Всеки път се увещавам, че има прелестни младежи, които имат собствен взор за бъдещето и цели за реализиране. Именно това е прелестно. А най-често задаваният въпрос е обвързван с финансовата част на моята кариера на изпълнителка. Когато ме питат дали съм удовлетворена от заплащането за моя труд, постоянно споделям, че това не е най-важното, изключително първоначално. Ако правиш всичко с готовност, даже първо да е единствено за наслаждение, постъпленията ще дойдат сами във времето. А усъвършенстват ли се и стремят ли се да са най-хубавите в региона си, в един миг при всички положения ще стартират да печелят доста добре.
- Вашата ария Let me be се трансформира в шлагер и зае влиятелни места в много музикални ранглисти. Как и по кое време я създадохте, какво ви въодушеви за написването й и кой ви оказа помощ за реализирането на атрактивния клип към този шлагер?
- Let me be е последната ми авторска ария - по моя музика и по текст на моя другар и сътрудник Красимир Аврамов, прочут като Човекът Глас, и аранжимент DJ Rossko. Нейното обръщение е да бъдем себе си - достоверни и живеещи от сърце. Създадох песента през първия локдаун, когато ние, артистите, бяхме затворени вкъщи и нямахме никакви професионални изяви. Именно тогава излях страстите си от неналичието на контакт с публиката в песента Let me be. А страхотния видеоклип реализирахме с режисьорката Радина Миленчева, с която работя за първи път, само че съм същински щастлива, че открих толкоз изобретателен човек, с който да реализирам своите хрумвания.
- И в тази ария, както и в " Изчезни ", отправяте обществено обръщение. Защо за вас е от голяма важност не просто да изпълнявате лековати текстове, а търсите смислените думи?
- Ние, артистите и артистите, сме модел за подражателство на младите. Изключително значимо за мен е да дисциплинирам усет и хармония у подрастващите и да им адресирам послания със смислени и стойностни песни. Ще не преставам да го върша, тъй като да сътворявам красива и смислена музика е задача за мен.
- Във видеото залагате на холивудско лъчение, само че и във всекидневието постоянно изглеждате блестящо. Какво ви коства това? Доколко е значима съвършената визия за вас?
- Никога не съм се стремяла да бъда съвършена. Аз съм доста натурален и достоверен човек. Обожавам модата и обичам да бъда стилно и уместно облечена, според от мотива. За мен облеклото е изражение на душата, а във всекидневието също сортирам тоалетите си, като се преценявам най-много с вътрешната ми настройка и въодушевление.
- Благодарение на богатия тембър на гласа ви се изявявате в разнообразни музикални стилове. Кой от тях обаче е най-предпочитан от вас?
- Да, в действителност, гласът ми е подобаващ за доста стилове, само че най-любимият ми е арендби. Именно в него чувствам най-вече душевността си.
- Вие сте от дребното модерни изпълнителки, които могат да се похвалят с естествения си външен тип. На какво се дължи фактът, че нямате никакви интервенции по лицето и тялото си?
- Винаги съм считала, че една уверена в себе си жена не би прибегнала до пластична хирургия и ремонти по външния си тип (ако, несъмнено, няма съществени аргументи, да вземем за пример промени след раждане). Природата е най-хубавият художник. И съм щастлива, че съм наследила верни и красиви черти от моята майка.
- Чест посетител сте на всемирски и фешън събития. На какво се дължи афинитетът ви към " чаровната диктаторка ", както назова модата проф. Любомир Стойков?
- Модата е неизменима част от мен и специалността ми. Наследила съм усета и афинитета си към нея от мама, която постоянно се е обличала доста стилно. Примерът е най-съществен и точно на това желая да науча и щерка ми Ванеса - да бъде същинска дама със жанр.
- Имате прелестна щерка и страховит брачен партньор, не е загадка, че доста обичате и вашата майка... Те ли са най-голямата ви поддръжка и опора и какво значи фамилията за вас?
- Да, моята майка в действителност е най-голямата ми опора. Тя постоянно е подкрепяла моите стремежи и фантазии и имаме прелестна връзка сред майка и щерка. Татко искаше да стана волейболистка, само че мама доста повече припознаваше моята артистична душа и ме водеше на уроци по пеене, където се усещах същински щастлива и задоволена. Благодаря й, тъй като в този момент съм уверена и смела, вярваща в себе си и последваща фантазиите си. За мен фамилията е уют, поддръжка, шерване и безрезервна обич...
- Може ли да съществува същинско другарство сред реализатори?
- Напълно допустимо е, само че сред построени и осъзнати персони - хора, вярващи в себе си, знаещи какво желаят и точно такива, които не се съпоставят с другите, а работят целеустремено върху персоналното си израстване и триумф в специалността.
- Вече, по този начин да се каже, свалихме маските. Но въпреки всичко - по какъв начин ви се отрази пандемията? Може ли спешна обстановка като тази, в която се намирахме над две години, да въодушевява, а не да обезкуражава креативен персони като вас?
- Разбира се, че може. Човек би трябвало да се старае да търси шанса в рецесията. Това е изкуство - да умееш да извличаш уроци от всяка обстановка, с цел да трупаш опит и да изграждаш себе си, с цел да можеш да живееш по-щастливо. През този интервал бях въодушевена да сътворявам музика, с цел да мога да я подаря на хората.
- Възпитаничка сте на Националната музикална академия. Важно ли е образованието за създателите и може ли да се разчита единствено на гения?
- Важно е човек да е експерт в региона си. Фактът, че съм приключила НМА " Проф. Панчо Владигеров ", е от огромно значение. Знанията, които съм придобила там, ми дават опция да бъда професионален музикант, а не просто певица.
- Усмивката сякаш не слиза от лицето ви. Как успявате да запазите положителното въодушевление и ведрия си дух в тези сложни времена? Никога ли не се ядосвате и не се отчайвате?
- И аз съм човек, обикновено е да се нервирам. Но умея да одобрявам страстите си и да се оправям с тях. Зная, че животът е огледало - щом му се усмихнеш, и то ще ти се усмихне. Трябва да се обичаме - такива, каквито сме. Защото във всеки от нас има едно малко дете, което чака нашата поддръжка и обич. Заобичаме ли го - животът ни ще се подреди по най-хубавия за нас метод.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР