Интерпол предупреди, че в периода между юли и октомври 2017

...
Интерпол предупреди, че в периода между юли и октомври 2017
Коментари Харесай

Интерпол разпространи списък с предполагаеми терористи в Европа

Интерпол предизвести, че в интервала сред юли и октомври 2017 година в Италия са пристигнали 50 обвинени терористи от „ Ислямска страна “, заяви американското издание „ Политико “.

Международната полицейска организация показа лист с хора, обвинени в терористична активност, с италианското министерство на вътрешните работи през ноември предходната година. Документът съдържа имената, семействата и датите на раждане на 50 тунизийски жители, за които се счита, че са членове на терористичната организация.

Агенцията предизвести, че обвинените, които са пристигнали в Сицилия през предходната година, може към този момент да са се насочили към други европейски страни. Четирима от обвинените са известни на европейските разследващи организации, като се счита, че един от тях към този момент е прекосил границата с Франция.

Италия и Франция сътвориха общи морски патрули по границата с Тунис, които да предотвратят трафиканти на имигранти към сицилианското крайбрежие, което се трансформира известна насочна точка за тунизийците, които се пробват да стигнат до Европа.

По информация на Европейски съвет за външна политика, към 4500 жители на Тунис са пристигнали в Италия през 2017 година, като в същото време с това, към 5 500 жители на северноафриканската страна са се включили към „ Ислямска страна “ в Ирак и Сирия.

„ Не можем да изключим опцията измежду пътуващите към Сицилия да има и джихадисти. Не знаем какво са правили, преди да дойдат тук, не знаем кои са и къде са били преди да пристигната в Сицилия “, съобщи Салваторе Вела, заместник-прокурор в Агридженто пред Гардиън.

Интерпол публикуван сходен лист с терористи през юли 2017 година, като в него бяха включени 173 души, за които се допуска, че са готови да осъществят самоубийствени атентати в Европа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР