Интерпол иска да бъдат задържани още четирима души по обвинения

...
Интерпол иска да бъдат задържани още четирима души по обвинения
Коментари Харесай

САЩ искат арест на още четирима българи подобно на Желяз Андреев


Интерпол желае да бъдат арестувани още четирима души по обвинявания сходни със случая на Желяз Андреев. Това сподели на ексклузивен брифинг основният прокурор Сотир Цацаров по отношение на настояването за изгонване на българския жител, търсен от Съединени американски щати по съмнение за нарушаване на комерсиално ембарго, съобщи БГНЕС. " Лицата са открити и те се намират на територията на София. Това са двама мъже родени през 1980 и 1986 година, и две дами, родени през 1969 година и 1987 година ", посочи Цацаров.

Той добави, че единствените дейности, които могат да бъдат подхванати по отношение на тях, е неотложно издаване на разпореждане и задържане. Това значи, че Върховната касационна прокуратура следва да задържи лицата за 72 часа и да изпрати преписката на съответния способен областен прокурор, който би трябвало да внесе претенции в Софийски градски съд за краткотрайно задържане ", изясни основният прокурор. " При развиването на обстоятелствата досега и при съществуването на изводите в определението в Добрич, откакто направихме и разискване с сътрудниците от интернационалния отдел във Върховен касационен съд, ние стигнахме до извода, че на този стадий не се следва да се задържат лицата ", безапелационен е основният прокурор.

Цацаров упорства да се проведат и съвещания сред правосъдното министерство и Държавния департамент на Съединени американски щати, с цел да бъдат изпълнени всички условия по контракта сред двете страни и посочи, че при избрани условия и закононарушения, договорът дава опция лицата да бъдат екстрадирани, само че не и в тези случаи. Малко по-рано през днешния ден към такива съвещания бе пристъпено по предписание на премиера Бойко Борисов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР