Интернет предлага неограничени възможности за всичко, но в това число

...
Интернет предлага неограничени възможности за всичко, но в това число
Коментари Харесай

Как да се предпазим от интернет измамите, съветват от ГД Национална полиция

Интернет предлага неограничени благоприятни условия за всичко, само че включително и за измами.  В този подтекст Групово дело " Национална полиция " разгласява препоръки по какъв начин потребителите да се предпазят от измамите в онлайн пространството.
Макар и все още да няма взрив на този тип закононарушение, потребителите би трябвало да бъдат бдителни, изключително когато попадат на атрактивни оферти и реклами. Сезонът допуска интензивно търсене на дърва и пелети за огрев, както и на предложения за почивка или наемане на къща за посетители за идните празници.
В интернет има безчет разгласи, а потребителите могат да разпознаят същинските по няколко метода:
Когато става въпрос за машинация с  обява за доставка на дърва и пелети,  обикновено се залага на атрактивна цена, която да предизвика интереса на жертвата и тя сама да потърси връзка. Договарянето e нормално по телефона или мобилно приложение.
В този случай е изключително значимо да се наблюдава офертата и  ако в нея се съдържа условие за капаро  за стоката или доставката ѝ, по всяка възможност става дума за опит за машинация. Пари се превеждат единствено при получена стока, предизвестяват от Групово дело " Национална полиция ".
При обявите за екскурзии/наемане на къща също водеща е цената.
Първото предписание, което потребителят би трябвало да съблюдава, е не да ревизира дали компанията има собствен уебсайт, а дали тя има лиценз за активността, която предлага. Това става с едно кликване в уеб страницата на Министерството на туризма ().
Прегледайте и мненията в интернет за съответната компания, само че не се доверявайте напълно на написаното, предлагат от ГДНП.
Също по този начин преди да подпишете контракт, в офис или пратен ви по интернет, деликатно го прочетете. Проследете наложително дали в него името на компанията е написано по един и същи метод на всички места, попада ли ЕИК и дали поставеният щемпел е на същата компания.
Трето и най-важно предписание е методът на заплащане.  Туроператорите би трябвало да имат регистрирани фирмени банкови сметки. Това значи, че титуляр на сметката е името на компанията, никога тя не следва да е на шефа или на който и да било различен чиновник.
От Групово дело " Национална полиция " обръщат внимание в случаите, при които се предлага сметка на физическо лице, сметка в непозната банка или заплащане през система за бързо плащане- това е сигурен белег за машинация,  не плащайте.
news.bg
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР