Интернет компанията става голям играч в носимата електроникаFitbit има 28

...
Интернет компанията става голям играч в носимата електроникаFitbit има 28
Коментари Харесай

Google договори Fitbit за 2,1 милиарда долара

Интернет компанията става огромен състезател в носимата електроника

Fitbit има 28 милиона дейни консуматори на нейните фитнес тракери
(снимка: CCO Public Domain)

Гугъл подписа договорка за придобиване на пионера във фитнес тракерите Fitbit за сумата от 2,1 милиарда $, като по този начин ще конкурира Apple и Samsung на бързо развиващия се пазар за носими устройства, заяви Ройтерс .

Интернет компанията вижда опция да вкара на пазара „ Made by Гугъл ” носими устройства и да влага повече в тези технологии. В началото на тази година Гугъл разгласи, че придобива интелектуалната благосъстоятелност на Fossil Group, обвързвана с технологии за смарт часовници.

Делът на Fitbit на пазара на фитнес тракери, където тя има 28 млн. дейни консуматори, е заплашен от продуктите на мощни компании като Apple и Samsung, както и от по-евтините оферти на китайските производители Huawei и Xiaomi.

Xiaomi господства на международния пазар на носими устройства с дял от 17,3% през второто тримесечие на 2019 година, следвана от Apple. Fitbit има 10% от пазара, по данни на IDC.
още по тематиката
Фитнес тракерите на Fitbit наблюдават ежедневните стъпки на потребителите, изгорените калории и изминатото разстояние. Те също по този начин мерят изкачените етажи, продължителността и качеството на съня и сърдечната периодичност.

През август компанията пусна и нов смарт часовник – Versa 2, като добави към опциите на устройството гласовия помощник Alexa на Amazon, онлайн заплащания и предпазване на музика.

Гугъл е предложил на Fitbit цена от 7,35 $ за акция в брой, което е награда от към 19% по отношение на котировките при затваряне на борсата в четвъртък, когато акциите на компанията се търгуваха за $7,15.

Fitbit нарастна с 40%, откакто в понеделник Ройтерс заяви, че Гугъл е направил оферта на производителя на известните фитнес тракери. Очаква се договорката да завърши през 2020 година

От компанията акцентират, че данните за здравето на потребителите няма да се употребяват за Гугъл реклами. Гугъл, от своя страна, увери, че ще даде на потребителите на Fitbit избор да преглеждат, реалокират или изтриват данните си.

Интернет компанията, която отбрани своите практики за дискретност след редица регулаторни изследвания, съобщи също, че ще бъде транспарантна във връзка с данните, които събира от носимите устройства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР