Интересното при това езеро е, че то съществува само за

...
Интересното при това езеро е, че то съществува само за
Коментари Харесай

Австрийският парк, който потъва под вода за няколко месеца

Интересното освен това езеро е, че то съществува единствено за няколко месеца през годината. В останалото време, когато водите му доближават оптималната дълбочина от 2м., територията му се употребява като публичен парк, обичан от хората като място за любуване на природата и разходки.
През “сухата” част от годината, мястото има всички присъщи черти за един парк – алеи за разходка, красиви цветя, храстчета и тревисти полянки. Всичко това съществува досега, в който топлата пролет стартира да разтопява снеговете на Хохшваб и стичащите се потоци наводняват тази територия и я трансформират в красиво езеро. То доближава оптималната дълбочина от 12м. през средата на май и до края на юни, когато е най-красиво. Всичко се изгубва под кристалните му води, които стартират да понижават през юли.
Къпането не е целесъобразно, а дълбините му се населяват от няколко типа пъстърва. Основната активност, която се практикува тук, през този интервал, е гмуркането, като гледката от потопения парк е неповторима. Гмуркането в Зеленото езеро се управлява, а хората, които желаят да прегледат потопения парк, би трябвало да разполагат със съответна карта.

Зеленото езеро е една от най-посещаваните забележителности в региона към Трагьос. Това е ваканционно градче отстоящо на към 10 км. от езерото. Тук са построени доста пътеки за разходка, както и алеи за каране на велосипед, което трансформира мястото в обичана дестинация на австрийците през почивните им дни. Многобройните фамилни вили, кръчми и хостели приютяват и обслужват целогодишно посетителите тук. През зимата покрайнината предлага доста благоприятни условия за упражняване на зимни спортове, построени са и курорти, като по този метод градчето е превърнато в място, което се посещава непрекъснато от туристи.

Снимки: Getty Images/Guliver
Община Щирия се слави като “Зеленото сърце” на Австрия. Околната територия на Хохшваб пък предлага голям брой туристически пътеки и няколко национални парка, където хората могат да се любуват на красивата природа и прелестните скотски и растителни екземпляри. Интересен факт е, че водите от топящите се снегове на тази планина, обезпечават по-голямата част от питейната вода на австрийската столица Виена.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР