Интересно сравнение на АЕЦ Белене направи в енергийна комисия ресорният

...
Интересно сравнение на АЕЦ Белене направи в енергийна комисия ресорният
Коментари Харесай

АЕЦ Белене като прекрасно поддържан Вартбург с колекционерска стойност

Интересно съпоставяне на АЕЦ " Белене " направи в енергийна комисия отрасловият министър Румен Радев . Той пристигна преди съвещанието на Министерски съвет за блиц надзор. Очаквано му бе сложена тематиката за възможната продажба на оборудването на втората атомна централа на Украйна.

Въпросът е фактически значим, посочи той. Водени са диалози с министъра на Украйна за продан на технологии и познания в областта на енергетиката , показа министър Радев. Необходимостта от взаимни начинания също е разисквана, както и тематиката за газа. Разбрали се да приготвят меморандум сред двете министерства.

Компоненти от оборудването на АЕЦ " Белене " се употребяват за АЕЦ " Козлодуй " , както и за държавната " Марица " , по думите му.Оборудването е в доста положително положение и се поддържа доста добре по одобрените протоколи на компаниите производители, стана ясно от коментара на Румен Радев.

В момента на площадката има експерти от Руската федерация , които се грижат за оборудването. Имаме добра опция да се реализира оптимално положителната цена над тази, която е платена досега, съгласно Румен Радев.
 Българска социалистическа партия против продаването на съветски реактори на Украйна - било обидно
Българска социалистическа партия против продаването на съветски реактори на Украйна - било обидно

Зеленски щяло да го е позор да се срещне с българските депутатите

В момента опцията е неповторима - да възстановим вложените там средства, сподели Делян Добрев, ГЕРБ, като по думите му това е опция да излезем нула на нула от обстановката. Радев се съгласи, че можем да реализираме своя интерес. Според него е значимо какво ще се прави с площадката и каква е вероятността.

Министърът счита, че тя има бъдеще, само че не вижда такова за остарели нуклеарни блокове . Настоящото съоръжение съпостави със остарял прелестно поддържан Вартбург . Този Вартбург един ден даже можел да има колекционерска стойност , по думите му.

Украйна е единственият покупател на това съоръжение, а България е единственият продавач , сподели още веднъж Делян Добрев, който показа предлагането за продажба на оборудването на АЕЦ " Белене ". Минималната цена, която желаеме е тази, която сме платили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР