Интересен похват с цел да са повиши осведомеността на хората

...
Интересен похват с цел да са повиши осведомеността на хората
Коментари Харесай

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер

Интересен прийом за да са увеличи осведомеността на хората по проблемите на деменцията използваха футболистите на Англия при вчерашния другарски мач с Белгия, написа The Guardian.
През второто полувреме на мача британските футболисти смениха фланелките си с такива, които нямат надписи с имената им на гърба. Това бе част от акцията за ограмотяване на обществото по въпросите, свързани с един от бичовете на нашето време – заболяването на Алцхаймер.
„ Изчезването “ на имената през второто полувреме беше увещание за това по какъв начин бързо и незабелязано се изтриват спомените на болните с деменция.
Идеята е част от продължаващо партньорство сред Обществото на Алцхаймер и Футболната асоциация, като британските футболисти обличат за първи път безименните фланелки в мача против Швейцария през март 2022 година Фланелките се продавт на търг след мача, с цел да се наберат средства в поддръжка на проучванията на Обществото на Алцхаймер.
Кейт Лий, основен изпълнителен шеф на благотворителната организация, сподели: „ Надяваме се този изумителен жест още веднъж да накара почитателите в цялата страна да приказват и да мислят за признаците и признаците на деменция. Като използваме футбола, ние се надяваме освен да насърчим почитателите да подаряват за нашето проучване за ранна диагностика, само че и да поддържат своите близки тъкмо толкоз, колкото поддържат своя футболен тим. Това значи да подхващат значими първи стъпки в търсенето на диагноза, в случай че подозират, че някой, за който се грижат, може да е обиден. Диагнозата може да бъде плашеща, само че е по-добре да се знае. “
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР