Интересът към ваксините срещу коронавируса се е повишил, но не

...
Интересът към ваксините срещу коронавируса се е повишил, но не
Коментари Харесай

Повишен интерес към ваксините за COVID-19… но не и за първа доза


Интересът към имунизациите против ковид се е повишил, само че не и за слагане на първа доза. Масово хората се ваксинират с втора бустерна доза.

Болница „ Лозенец “ е измежду дребното лечебни заведения, където към момента лекарите слагат ваксина против COVID-19. Сега хората главно се ваксинират при персоналните си лекари и РЗИ-тата.

Горица Ковачева е имунизирана с три дози. Обмисля да си сложи и втори бустер, с цел да си улесни пътуването. Заради опашките пред кабинета на персоналния си доктор, ще потърси различен вид.

Наблюденията на персоналните лекари са, че през последните 10 дни заболеваемостта се е вдигнала внезапно, а ползата към четвъртата доза ваксина пораства.

„ Месечно след май, до момента в който не се позволи и втория бустер, приблизително сме ваксинирали не повече от 15-20 души. Отпадането на PCR тестванията затруднява вярната и бърза преценка за слагане под карантина на пациентите “, споделя джипито доктор Деница Даскалова.



Следователно и огромна част от новозаразените остават в зоната на скритата заболеваемост.

И в болница „ Лозенец “ регистрират нараснал интерес към втората бустерна доза. „ През юни нямаше интерес към имунизацията, това беше интервалът, в който трябваше да създадем имунизациите, имунизацията би трябвало да се прави преди вълната, тогава има резултат. Хората да не чакат септември “, споделя доктор Мариана Иванова.

Въпреки разновидностите на вируса, имунизацията остава най-ефективното средство за предварителна защита изясняват експертите.

Специалистите споделят, че сега Коронавирус протича с остро начало, признаците отшумяват бързо, а затрудненията се срещат по-рядко.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР