Интер спечели Суперкупата на Италия след победа с 1:0 срещу

...
Интер спечели Суперкупата на Италия след победа с 1:0 срещу
Коментари Харесай

Интер спечели Суперкупата на Италия за трета поредна година

Интер завоюва Суперкупата на Италия след победа с 1:0 против Наполи във финала в Рияд. Носителят на Купата на Италия за предишния сезон надви над първенеца след гол в добавеното време на Лаутаро Мартинес. Наполи игра с човек по-малко от 60-ата минута след червен картон на Джовани Симеоне.

За Интер това е трета поредна Суперкупа на Италия и общо осма в историята, с една по-малко от водача във безконечната класация в шампионата Ювентус. За първи път за Суперкупата се организира шампионат с четири отбора, като на полуфиналите Наполи в профил Фиорентина, а Интер се оправи с Лацио.

Интер стартира финала по-добре, а Федерико Димарко, Хакан Чалханоглу и Хенрих Мхитарян пробваха удари, само че без триумф. Лаутаро Мартинес също имаше опция, само че не уцели вратата. Малко по-късно той вкара гол, който беше анулиран поради засада на Маркюс Тюрам.

Наполи имаше късмет при започване на второто полувреме, само че вратарят на Интер Ян Зомер избави удара на Хвича Кварацхелия. Симеоне беше изпъден след два жълти картона в границите на пет минути.

Интер натисна, а Мартинес, Тюрам и Чалханоглу пропуснаха още положения. Нерадзурите стигнаха до триумфа и трофея в 91-ата минута. Бенжамен Павар подаде в наказателното поле, където Лаутаро Мартинес прати топката във вратата.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР