Интензивни валежи се очакват в Северозападна България в следващите дни.

...
Интензивни валежи се очакват в Северозападна България в следващите дни.
Коментари Харесай

Внимание! Интензивни валежи се очакват в Северозапада

Интензивни превалявания се чакат в Северозападна България в идващите дни. От пожарната са изпратили писма до регионалните шефове на застрашените региони с инструкции за деяние. Това сподели шефът на Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Николай Николов.
"Динамичната метеорологична конюнктура ще се резервира и през идващите дни. Това наложи ние да пуснем инструкции до регионалните шефове и кметовете на общини за предприемане на спомагателни превантивни ограничения за недопускане на наводнения и застрашаване живота и здравето на хората. Тези спомагателни превантивни ограничения са свързани най-много с наблюдаване на сериозни сектори на речните корита, обзор още един път на шахтите на водопроводните и канализационните съоръжения, активизиране на доброволческия състав. "От вътрешното министерство увериха още, че няма да има необработени сигнали на телефон 112 на хора, които са в бедствена обстановка.
Специално писмо до шефовете на Враца, Видин, Монтана и Ловеч е изпратено за през днешния ден, където се чакат по-интензивни превалявания. За на следващия ден прогнозата е за по-голямата част от страната, като се изключи Добрич, Силистра, Перник, София окръг, Кюстендил и столицата, където кодът е зелен, в останалата част кодът е сигнален жълт, т.е. вероятни са рискови феномени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР