Интензивни боеве между проправителствените сили и джихадисти в сирийската провинция

...
Интензивни боеве между проправителствените сили и джихадисти в сирийската провинция
Коментари Харесай

39 бойци убити при интензивни боеве в Сирия

Интензивни боеве сред проправителствените сили и джихадисти в сирийската провинция Идлиб, при които са починали минимум 39 бойци тази нощ. Това заяви Сирийският център за наблюдаване на човешките права, представен от Агенция Франс Прес.
 Тръмп и Ердоган разискаха Иран, Сирия и Либия
Тръмп и Ердоган разискаха Иран, Сирия и Либия

Нито една от двете администрации не разкри детайлности за извършения през вчерашния ден диалог

Насилието, при което са осъществявани бомбардировки, артилерийски обстрел и сухопътни дейности , погребва оповестения от Русия режим на тишина в Идлиб в неделя. Провинцията е п оследният огромен бастион на опозицията в арабската страна.

Правителството и съюзнически сили превзеха две села по време на нахлуване към основния град Маарет ал Нуман, оповестиха от центъра.

Боевете избухнаха в сряда вечерта в региони южно от Маарет ал Нуман - основна цел на сирийските войски при офанзивата им.

Най-малко 22 екстремисти са убити, множеството от тях са членове на " Хаят Тахрир аш Шам ". В групата влизат джихадисти, свързани с " Ал Кайда ".
 Трима, свързани с Иран, убити при ракетен удар на Израел в Сирия Обновена
Трима, свързани с Иран, убити при ракетен удар на Израел в Сирия

4 ракети поразили летището Т-4...

17 държавни бойци и бойци от съюзнически милиции са починали при боевете. Сега държавните сили са единствено на 7 километра от Маарет ал Нуман . Това е един от градовете, които въстанаха против ръководството на президента Башар Асад. Близо 9 година от началото на спора към момента се провеждат митинги против държавното управление в градове в провинцията.

При бомбардировки в сряда в град Идлиб са убити 18 цивилни, което слага под въпрос примирието, подписано с посредничеството на Москва и Анкара.

През последните седмици стотици хиляди цивилни са принудени да изоставен домовете си поради възобновения спор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР