Интензивен трафик в последния от серията почивни дни. Полицейски патрули

...
Интензивен трафик в последния от серията почивни дни. Полицейски патрули
Коментари Харесай

Интензивен трафик след почивните дни, от МВР затегнаха контрола

Интензивен трафик в последния от серията почивни дни. Полицейски патрули наблюдават за извършители по всички съществени пътни артерии в страната. В София на крайник е целият разполагаем запас на Столична дирекция на вътрешните работи. 

От Министерство на вътрешните работи в допълнение стегнаха контрола на пътя, а фокусът е върху пияни и дрогирани зад кормилото. На места беше въведена и специфична организация на придвижване за облекчение на трафика. Например в посока столицата бяха отворени две ленти за придвижване на Автомагистрала " Хемус " през тунелите " Топли дол " и " Правешки ханове ".

Въпреки ограниченията се стигна до тежка злополука сред лек автомобил и джип на пътя Плевен - Бяла - в региона на разклона за селата Масларево и Вързулица. Сигналът за произшествието е получен в полицията малко след обяд. А по първична информация тежко потърпевш е водачът на лекия автомобил, който е откаран за лекуване в болница. Причините за злополуката се обясняват.

Данаил и Венцислава се прибират в София след Коледа. Празнували в родния си град – Трявна. „ Живо, крепко, минаха празниците и в този момент се прибираме да работим “, сподели Данаил. Тъй като не могли да слеят почивните си дни. Точно както не разрешили и на Хари от Разград. „ Просто тъй като нямаше кой да дежури ", изясни Хари. 

Общото сред Хари и брачната половинка на Данаил е че начертали проект по какъв начин да избегнат трафика. „ Тръгнахме по-рано! Следобед и привечер ще е нещо ужасно “, посочи Венцислава.

Опасения, оказали се безпочвени, съгласно други. „ Наистина доста са си слели почивните дни. Предполагам, че ще си създадат сметка и поетапно да се прибират, което от една страна улеснява нашата работа “, съобщи пред Нова тв Дончо Трифонов, отдел „ Пътна полиция “, Столична дирекция на вътрешните работи. 

За да облекчат трафика, от АПИ отвориха две ленти за придвижване в посока София през тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “. Организацията ще остане в действие от 12 до 20 часа в сряда вечер. За пътуващите в противоположна посока – към Варна бяха обезпечени обходи, което обърка част от водачите, най-много чужденците.

„ Харесваме България, само че желаеме просто да се приберем у дома, а не можем. Сега не знаем какво да вършим, не можем да се върнем, може ли да завием тук? “, изясни румънски жител. 

900 екипа на полицията в цялата страна наблюдават съблюдават ли се разпоредбите. „ Техническите средства на отдел „ Пътна полиция “ работят в оптимален размер, целия персонален състав също е зает “, добави Трифонов.

Но и това, става известно, не стресна недисциплинираните на пътя. „ Всеки си кара, както си знае, рискови изпреварвания, просто нямаме обикновена просвета на пътя “, уточни Данаил. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР