Интелигентният видео звънец на Aqara се състои от две части,

...
Интелигентният видео звънец на Aqara се състои от две части,
Коментари Харесай

Aqara Smart Video Doorbell G4 - видео звънец за умния дом


Интелигентният видео звънец на Aqara се състои от две елементи, които работят в тандем
(снимки: Aqara)

Модерният дом през днешния ден е “умен ” – в него има от ден на ден свързани устройства и технологии, които улесняват живота ни и в същото време се грижат за нашата сигурност. Смарт продуктът на Aqara, който представяме тук, съчетава точно функционалности за сигурност и автоматизация, а някои от неговите характерности го нареждат като неповторим на пазара.

Интелигентният видео звънец, част от портфолиото на дистрибутора ASBIS, се явява комбинирано решение за сигурност и автоматизация на умния дом – тъкмо това, от което се нуждаят хората в днешния софтуерен свят, който за жалост не е лишен от опасности за сигурността. Устройството се предлага в комерсиалната мрежа у нас за към 250 лева – много конкурентна цена, поради опциите на видео звънеца.

Doorbell G4 е моден като дизайн, може да се зарежда и от батерия, и от трасформатор

Doorbell G4 идва в комплект от две елементи, които работят в тандем – външно тяло със звънец и камера за монтиране до входната врата и вътрешен ретранслатор-звънец Chime Repeater с USB-C порт за зареждане и мощен високоговорител от 95 dB, което е гаранция, че няма да пропуснете нито един клиент.

Цялостното решение включва и мобилно приложение на Aqara Home, наред с поддръжка на известните екосистеми за умния дом на Apple, Гугъл и Amazon, а скоро производителят ще обезпечи поддръжка и за Matter. употребява безжична технология Wi-Fi на 2.4GHz за връзка сред външното и вътрешното тяло и мобилното приложение.

Вътрешният ретранслатор-звънец има мощен високоговорител 95 dB

Важно преимущество на Doorbell G4 е опцията за двойно зареждане на външното тяло – с комплект от 6 общоприети акумулатори АА или от AC/DC трансформатор (12V-24V AC 0.2A 50/60Hz 8V-24V DC 0.5A). Можете да приложите настрана всяка алтернатива или двете по едно и също време, като във втория случай батериите ще играят ролята на авариен източник, в случай че прекъсне главното зареждане. IP рейтингът на го прави подобаващ за потребление при разнообразни метеорологични условия.

Що се отнася до характерностите на камерата, тя предлага 162-градусов ъгъл на видимост, 1080p датчик и инфрачервено нощно виждане. Камерата засича придвижванията покрай входа на жилището и изпраща бързи вести към мобилното приложение, поддържа видео връзка с висока резолюция и в двете посоки аудио денем и нощта.

AI логаритмите на видео звънеца Aqara е кадърен да разпознае 30 лица

И тук се намесва изкуственият разсъдък. G4 Doorbell ползва локално AI логаритми за лицево различаване (до 30 лица) и персонализирана автоматизация, с помощта на които доста понижават подправените сигнали. Можете да създавате, да вземем за пример, неповторими сюжети „ Добре пристигнали вкъщи ” за обособени членове на фамилията и чести гости посредством приложението Aqara Home, както и други персонализирани дейности за ръководство на умния дом, основани на различаване на лица. И всичко това даже без интернет връзка, защото AI логаритмите се извършват локално на устройството.

Още една страхотна вест за притежателите на е безплатното облачно предпазване на записи от камерата в продължение на 7 дни. Такава услуга нормално е платена при други системи, до момента в който потребителите на Aqara я получават изцяло гратис. Освен това е налична и алтернатива за предпазен 24/7 запис на местна MicroSD карта до 512GB, която се слага във вътрешното тяло. Бъдещите проекти на производителя включват поддръжка и на NAS вместилище.

Ретранслаторът разполага с USB-C порт за зареждане, който дава еластичност при монтирането

Aqara Smart Video Doorbell G4 е планиран с благоприятни условия за консолидиране разнообразни екосистеми за умния дом, поддържа HomeKit Secure Video (HSV) на Apple, а също Гугъл и Alexa смарт екрани. Това е първият в света видео звънец, който работи с HSV. Бъдещата адаптивност на устройството е обезпечена с планувана поддръжка на Matter посредством OTA актуализации.

Сигурността на данните също е приоритет за  – те се криптират, преди предпазване в iCloud за потребителите на Apple. В изгода на поверителността са също вариантите за смяна на гласа и персонализираните мелодии както за звънеца, по този начин и за ретранслатора.

Интелигентният видео звънец е разполагаем за поръчки в два цветови разновидността

В умозаключение, видео звънецът на Aqara е практично допълнение към всеки образован дом, което съчетава безпроблемно сигурност и автоматизация, с помощта на усъвършенствано лицево различаване, съгласуемост с известни екосистеми и добре премислен дизайн, плюс гратис облачно предпазване и две варианти за зареждане. е необятно достъпeн в комерсиалната мрежа у нас на цена към 250 лева с включен Данък добавена стойност и гаранция 24 месеца.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР