Институциите вече започнаха проверка, а повече от два часа продължи

...
Институциите вече започнаха проверка, а повече от два часа продължи
Коментари Харесай

Учителка принуждава първокласници да й целуват ръката

Институциите към този момент започнаха инспекция, а повече от два часа продължи изключителната родителска среща поради случая, заяви bTV.

По време на занималнята във вторник учителка взема решение да помогне с дисциплината на своята колежка в първи Г клас и първокласниците са принуждавани да целуват ръката на своята преподавателка. Родителите алармират още за вербално и физическо принуждение по отношение на децата им.

„ Другата госпожа, която за нашите деца е непозната и непозната, е помолила всички деца, целият клас, да станат прави – първо с ръцете горе, до момента в който им умалеят ръцете, по-късно да клекнат с ръцете напред, до момента в който им умалеят краката. След което едно по едно принудително да целунат ръка на госпожата си по френски език”, описа Ина Радева, майка на първокласник.

Родителите подават тъжба в учебното заведение още на идващия ден и внасят сигнал в Инспектората по обучение. Ина сезира и полицията, и Агенцията за протекция на детето, поради случилото се със сина й.

„ Най-сериозен прочувствен отпечатък е оставило това наложително целуване на ръка. Разказвайки, и на мен, и на баща си – той разказваше с прочут позор, стеснение и даже погнуса”, добави Ина Радева.

Записите от видеонаблюдението в класната стая на първолаците удостоверяват описа им.

„ Колегите са се пробвали да приложат неособено сполучливо метод на ролева игра, това, което казвате в някакъв смисъл го е имало на записите”, сподели доктор Антоан Тонев, шеф на 17 СУ "Дамян Груев ". Той посочи, че не е склонен с сходна ролева игра, че е прекомерно рано да се вършат генерални заключения и, че ще създадат инспекция и ще вземат ограничения това повече да не се повтори. Учителката, предложила странните ограничения за образование, е възпитател неотдавна, а другата, чиято ръка са целували учениците, е с предизвестие за наказване отпреди. Проверяващите са изискали обясненията им, а психолог към този момент се е срещал с децата. Още през вчерашния ден проверяващи от Отдела за протекция на детето са били в учебното заведение. Оттам обявиха за bTV, че пред проверяващите учителките са играли на игра "кои деца са послушни, кои не са и какви санкции, може да им се приложат ".

За да се оправят с психическата контузия децата, експерти ще работят с тях. Официалната инспекция на инспектората ще завърши в средата на декември, само че се чака решението на учебното заведение за наказване на двете учителки да е ясно до края на другата седмица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР