Институциите прикриват геноцида в Бобов дол, където въздухът е отровен

...
Институциите прикриват геноцида в Бобов дол, където въздухът е отровен
Коментари Харесай

Властта крие горенето на боклук в Бобов дол

Институциите прикриват геноцида в Бобов дол, където въздухът е токсичен поради горенето на отпадъци в ТЕЦ-а. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след среща с кмета на Бобов дол Елза Величкова, с кметове на обитаеми места от общината, общински съветници и поданици. Те показаха съмненията си, че в схемата за прикриване на нередностите с ТЕЦ-а са народен представител от ГЕРБ и регионалният шеф, който попречва всяко деяние на кмета за прекъсване на нарушаванията.

Хората връчиха на Нинова подписка против замърсяването на околната среда от Топлоелектрическа централа " Бобов дол ". Според локалните там се горят отпадъци, смесени с въглища. Част от отпадъците се зарива в открития рудник. Всичко това е довело до замърсяване на въздуха, до взрив на хепатит А и туберкулоза. Недоволните се оплакаха, че транспортът към ТЕЦ-а се прави от тежкотоварни камиони, които минават през града необезпокоявани от полицията макар забранителните знаци. В резултат настилката се разрушава, има риск за преминаващите деца и се образуват пукнатини в къщите в близост. Проблем за жителите е и затвореният без какъвто и да е проект и контрол преди две години рудник " Бабино ", който е рисков, тъй като в него се съдържа метан 60 пъти над нормата.

Нинова пое ангажимент да сложи проблемите на жителите на Бобов дол на срещата си с основния прокурор Иван Гешев. Искаме обективно следствие и осъдени, а държавното управление да извърши инспекция и да отнеме разрешителното за горене на отпадък, акцентира тя.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР