Институциите погват бившият премиер Иван Костов. Ще му разследват парите,

...
Институциите погват бившият премиер Иван Костов. Ще му разследват парите,
Коментари Харесай

Имаме си прокуратура, Пеевски, ЛАПКА и африканска чума дори, но си нямаме свобода!

Институциите погват някогашният министър председател Иван Костов. Ще му проверяват парите, тъй като им се виждали нещо съмнителни. Нека му, - ще кажат всички, които упрекват Иван Костов за своето несполучливо битие. Той е отговорен за всичко. Рефренът се повтаря от години с друг интензитет.
„ Храстът споделил на дървото: Слез и ниско залегни! Виждаш, стихия се задава...” - пее

Васко Кръпката в песента „ Ден след ден”. В живота е същото: едни са храстчета и оцеляват, а дърветата ги брулят урагани. На кой му пука.

Задачата е ясна: наближават локалните избори и всички, които имат някакво въздействие или пък им се приписва такова, би трябвало да бъдат ударени. Най-добре с лозунга за битка с корупцията. В това отношение прокуратурата, данъчните и шефовете в КПКОНПИ са се специализирали до съвършенство.

По бТВ Иван Костов съобщи, че не се тормози от инспекциите. Очевидно няма разбиране какъв брой изобретателни са тези институции в притесняването. Ще почнат едни разкарвания, търсене на документи, които други институции няма да му издават, разтакаване, събиране на данни и прочие Така от една страна Костов ще узнае по какъв начин (не)работят държавни структури, а от друга ще узнае опциите на нервната си система. Защото духът на Вишински е по-жив от всеки път и се е заселил в България.

След Костов да се готви Мая Манолова. Ясно е, че ще е измежду кандидатите за кметския пост в столицата. Към нея ще се насочат всички бойни цеви на упоменатите към този момент институции. Имоти, пари, покупко-продажби, клюки, компромати – всичко, което може да наранява и очерня.

Същото ще се случи и с другите претенденти за стола на Фандъкова.

Пеевските медии към този момент тръпнат в очакване на сигнала за офанзива.

Същото чака и кандидат-кметовете в други градове, които не са в верния лист. Прокурори, данъчни, следователи, дансаджии, меверето – оповестена е тотална готовност. Който не е с нас – е срещу нас!

Изборите са по-важни от всеки различен път. Цветан Цветанов ще би трябвало да потвърждава, че без него ГЕРБ е пате в кълчища. Борисов пък ще би трябвало да потвърди, че и без Цветанов партията е първа мощ.

Реферът Движение за права и свободи реди схемите, подписва покупко-продажби, договаря постове, придобива нови сфери на въздействие и прочие Досега придвижването се задоволяваше със смесените региони, само че апетитът нараства с яденето.

Доган диктува, Пеевски работи „ на терен”. Отсреща никаква опозиция. Патреотите дъвчат удовлетворени кокала на властта. Опозиционните партии се държат като глухар в размножителния интервал. Граждански придвижвания се препират кой е по-голям бунтовник и деен герой. Самите жители са оклюмали обезсилени и демотивирани. Надеждата е отново някой извън да свърши тяхната работа, тъй като те нали, имат фамилии, би трябвало да си пазят работата... Не им е до битка със статуквото. То извън е неприятно, само че в случай че си вътре, нашепва вътрешния гласец на жителя.

Дали задаващата се политическа вакханалия ще бъде наречена „ демократични избори”, „ съблюдаване на закона” или „ битка с корупцията” – е все едно. Резултатът ще е ускорение на рухването под звуците на фанфари.

Иначе, съгласно новините и участниците в тях, имаме триумфи в стопанската система, нови цехове, имаме автомагистрали, и талончета на шанса имаме, както и гратис опазване на здравето, санирани блокове, ЛАПКА на Шиши, бетонни курорти, непоклатимост, Топлоелектрическа централа на Доган, дори африканска чума по свинете си имаме, както и нов основен прокурор и нов общоприет консул във Валенсия...

Но си нямаме независимост. А без независимост по-добре да си мъртъв. „ Свобода или смърт”, - помните ли? Който това не схваща, е бил мъртъв от самото начало.

Огнян Стефанов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР